Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăilencele au câştigat la scor, dar iernează pe locul al şaptelea în clasament

Prima repriză a fost una echilibrată şi doar spre finalul ei HC Dunărea a reuşit să se distanţeze la trei goluri, punctul nevralgic al gazdelor, în această parte a întâlnirii fiind faza de apărare, dar şi prestaţia slabă a portarilor Goldic şi Vasile.

Repriza a doua a fost însă dominată tactic de brăilence, iar diferenţa dintre cele două combatante s-a mărit graţie unor pase excelente date de Voicu. Tânăra jucătoare din poarta echipei gazdă, Elena Voicu, a închis practic poarta, iar în minutul 38 a parat şi o aruncare de la 7 m executată de Alina Dunuţă şi a lansat contraatacuri pe care colegele ei, Moldovan, Brot sau Radovici le-au finalizat, astfel că scorul a luat treptat treptat proporţii în favoarea elevelor Alexandrinei Soare. A fost 28-18 în minutul 41, iar zece minute mai târziu, după o suită de şapte goluri consecutive, tabela arata scorul de 36-21 pentru Dunărea.

Având victoria asigurată, antenoarea brăileană Alexandrina Soare le-a introdus în teren şi pe celelalte jucătoare de pe banca de rezerve, mai puţin pe Andreea Adespii, însă dintre acestea doar Cosmina Dancu a reuşit să-şi treacă numele pe lista marcatoarelor, ea reuşind să înscrie chiar două goluri spectaculoase.

În urma acestui succes, HC Dunărea ocupă locul al şaptelea şi va sta pe această poziţie până pe data de 9 ianuarie 2010, zi în care se va relua turul Ligii Naţionale de handbal feminin cu etapa a 9-a, rundă în care formaţia brăileană va evolua la HCM Ştiinţa Baia Mare, echipa de pe locul al doilea.

Dacă echipa este pe şapte, cu 16 goluri înscrise în poarta rapidistelor, Ada Moldovan a acumulat 85 de reuşite şi a preluat fotoliul de golgeteră a campionatului, detronând-o astfel pe buzoianca Ionela Goran, care are numai 79 de goluri înscrise.

Pentru HC Dunărea au înscris Moldovan 16, Brot 6, Rădulescu 4, Crăciun 3, Jenofi 3, Radovici 3, Tomuleanu 3, Dancu 2, iar de la Rapid principala marcatoare a fost Mihaela Niţă, autoare a 11 goluri.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii