Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăileanul Tudorel Pelin, noul antrenor principal al Oţelului

• născut la Tichileşti, Pelin a început fotbalul la Chimia Brăila, a trecut pe la Siretul Paşcani şi pe la Dacia Unirea • face parte din “Generaţia de Aur” a fotbalului gălăţean • Pelin a preluat funcţia de antrenor principal de la Alin Pânzaru

 

După înfrângerea ruşinoasă cu 5-0 în deplasarea de la SCM Gloria Buzău, conducerea clubului Suporter Club Oţelul a decis să-l înlocuiască pe antrenorul principal Alin Pânzaru, cu brăileanul Tudorel Pelin, care până la acel moment a îndeplinit funcţia de antrenor secund la acest club.

Lui Tudorel Pelin i s-au atribuit toate atribuţiile de antrenor principal, el urmând să-i păstreze în staff-ul tehnic pe Iulian Olteanu, antrenorul cu portarii, şi pe preparatorul fizic, Ionel Tămăşanu.

Tudorel Pelin s-a născut pe 15 ianuarie 1969 în comuna Tichileşti, judeţul Brăila. A debutat la echipa de juniori a formaţiei Chimia Brăila, iar după doar şase luni a fost promovat la cea de seniori, care activa în Liga a III-a. S-a transferat apoi la Siretul Paşcani şi la Dacia Unirea Brăila, formaţie pentru care a debutat în primul eşalon. În vara lui anului 1995, a ajuns la Oţelul Galaţi, unde s-a impus printre titulari încă de la început şi chiar în primul lui sezon a evoluat pentru Oţelul în 29 de partide şi a marcat un gol.

Pelin face parte dintre jucătorii “Generaţiei de Aur” gălăţene. A evoluat pentru Oţelul în nouă sezoane, perioadă în care a bifat 241 de meciuri pentru formaţia gălăţeană.

În cariera sa de antrenor i-a pregătit pe juniorii Oţelului, ca secund al lui Viorel Tănase, fotbalişti care ulterior au devenit campioni ai României. A mai fost secundul lui Viorel Tănase la echipa mare, apoi a trecut pe la SC Bacău, Farul Constanţa, Metalosport Galaţi şi Cetate Deva.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii