Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăileanul Marius Ignat, menţiune de onoare la Olimpiada de Fizică a Ţărilor din Asia

• olimpicii români au câştigat patru medalii de bronz şi trei menţiuni de onoare la această ediţie a competiţiei

 

Tânărul brăilean Marius Ignat a obţinut un frumos rezultat la Olimpiada de Fizică a Ţărilor din Asia, competiţie ce s-a desfăşurat în perioada 5-13 mai în Adelaide, Australia. Elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu”, acesta a câştigat o menţiune de onoare la cea de-a XX-a ediţie a olimpiadei, competiţie la care au participat peste 200 de elevi din 27 ţări, printre care se numără: Israel, Vietnam, Australia, Bangladesh, India, China, Mongolia, Singapore, Pakistan, Rusia, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Taiwan şi Turcia. Lotul olimpic al României a fost compus din opt elevi, fiecare dintre aceştia susţinând o probă teoretică şi una practică, ambele cu durata de 5 ore.

Potrivit unei postări făcute pe contul de Facebook al Ministerului Educaţiei Naţionale, în urma rezultatelor obţinute, olimpicii români au câştigat patru medalii de bronz şi trei menţiuni de onoare. Astfel, câştigători sunt:

- Ariana-Dalia Vlad - medalie de bronz;

- Mihai Vasile - medalie de bronz;

- Theodor Iosif - medalie de bronz;

- Ionel-Emilian Chiosa - medalie de bronz;

- Ştefan Dolteanu - menţiune de onoare;

- Vlad Roşca - menţiune de onoare;

- Marius Ignat - menţiune de onoare.

“A fost un concurs neobişnuit, cu subiecte... neobişnuite, astfel încât numai concurenţi din 14 ţări (din cele 27 de ţări participante) au obţinut medalii. Felicitări din suflet elevilor noştri şi domnelor profesor care au pregătit lotul olimpic: Rodica Ionescu şi Delia Davidescu. O pregătire de excepţie, care clasează România în primele 14 ţări din lume premiate!”, se arată într-o postare pe Facebook a Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Marius Ignat, fost elev al Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti, în prezent elev al Colegiului Naţional “Nicolae Bălcescu”, participă încă din clasa a V-a la olimpiade, având în palmares 11 calificări la naţionale şi numeroase premii: o medalie de bronz şi una de argint la Matematică, două medalii de argint şi două de aur la Fizică, o medalie de argint şi trei medalii de bronz la Astronomie şi Astrofizică, la care se adaugă încă o medalie de bronz câştigată la Olimpiada Europeană de Fizică din 2018. FELICITĂRI!

 
Categorie articol: 

Comentarii