Mergi la conţinutul principal

Brăileanul Ion Sterian, manager de top la Transgaz. Dividende uriașe pentru acționari

* acționariatul TGN a aprobat luni, 27 aprilie, plata dividendelor pentru anul 2019 * pe șantierele Transgaz se lucrează la foc continuu, fără probleme create de COVID 19

 

 

În plină criză economică, Transgaz bugetează 182,14 milioane de lei (peste 37 de milioane de euro) pentru dividende către acționarii companiei, informează presa centrală.

Astfel, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București (BVB) și preluat de Financial Intelligence, în ședința de luni s-a aprobat dividendul brut pe acțiune în valoare de 15,47 lei/ acțiune.

Concret, Adunarea Generală a Acționarilor companiei Transgaz a decis repartizarea profitului net realizat pe anul 2019, după cum urmează:

  • dividende cuvenite acționarilor – 182.141.366,68 lei;
  • profit destinat constituirii surselor proprii de finanţare 166.117.649,32 lei;
  • participarea salariaților la profit conform prevederilor art.141 din Contractul Colectiv de Muncă încheiat la nivelul SNTGN „TRANSGAZ” SA, în vigoare, în sumă de 15.833.774 lei.

Tot în ședința din 27 aprilie, acționarii Transgaz au aprobat aderarea companiei la Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR). În acest sens, au fost mandatate Elisabeta Ghidiu (director Departament Strategie și Management Corporativ) și Lăcrămioara Ciolpan (șef Serviciu Relații cu Investitorii) să reprezinte interesele Transgaz în relația cu ARIR.

Statul român este acționar majoritar (58,5%) la Transgaz.

Sub conducerea brăileanului Ion Sterian, compania Transgaz a devenit unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața energetică din regiune. Practic, managementul asigurat de echipa directorului general a făcut ca SNTGN „TRANSGAZ” SA să reprezinte un nume de referință în acest sector.

În prezent, firma este partener în numeroase proiecte de anvergură, iar interesele ei converg dincolo de granițele țării. Transgaz nu mai este demult un simplu operator energetic, a devenit deja unul dintre pilonii pe care se sprijină economia României, mai notează presa centrală.

 

Fără COVID 19 pe șantierele Transgaz

 

Pe de altă parte, conform situației din 30 aprilie 2020, pe șantierele din România se lucrează la capacitate maximă. Astfel, 896 de angajați sunt angrenați în proiectul BRUA iar pe total în România forța de muncă activă în lucrări de investiții derulate de Transgaz  se ridică la 1096 de salariați. Totodată, șantierele din Republica Moldova însumează 296 de angajați. Demn de menționat este că pe șantiere se lucrează normal și nu s-au semnalat probleme create de COVID 19.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro