Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăileanca Iulia Banaga încheie “en fanfare” sezonul atletic în aer liber

• atleta pregătită de profesorul Nicolae Iorga a cucerit titlul balcanic în proba de şatefă 4x100 m

 

La ediţia 2020 a Campionatului Balcanic de atletism în aer liber pentru seniori, brăileanca Iulia Banaga, sportivă care este legitimată acum la CSM Oneşti şi este pregătită de profesorul Nicolae Iorga, a cucerit medalia de aur în proba de ştafetă 4X100 m. Brăileanca a alergat în schimbul al doilea, după Ana Maria Roşianu şi înaintea colegelor ei, Anamaria Nesteriuc şi Marina Baboi. Timpul realizat de ştafeta campioană balcanică fiind 46:11 secunde. A fost cea de a 12-a medalie pentru România la Campionatul Balcanic de atletism în aer liber pentru seniori, care s-a desfăşurat la Cluj-Napoca. Pe locul al doilea s-a clasat ştafeta Bulgariei – 47.33 secunde şi pe al treilea cea a Republicii Moldova – 50.57 secunde.

Iulia Banaga încheie excelent un sezon 2020, în aer liber, în care restricţiile impuse de autorităţi din cauza pandemiei de coronavirus au afectat într-o oarecare măsură prestaţiile sportivilor.

Brăileanca a cucerit cu câteva săptămâni în urmă, tot la Cluj-Napoca, două medalii de aur la tineret, în probele de 100 şi 400 m garduri, iar la seniori, tot în aceleaşi probe, a devenit vicecampioană naţională.

La ediţia 2020 a Campionatului Balcanic de atletism pentru seniori România a cucerit 29 de medalii, 12 de aur, 13 de argint şi 7 de bronz şi s-a clasat pe poziţia a doua în acest clasament, după Ucraina, cu 32 de medalii.

În clasamentul pe puncte, ţara noastră a ocupat prima poziţie, cu 299 de puncte, locul al doilea a fost ocupat de Ucraina – 295 puncte, iar al treilea de Turcia – 196 de puncte.
Categorie articol: 

Comentarii