Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăileancă ucisă în Spania

* surse din anturajul fetei ne-au precizat că în spatele asasinatului se află personaje din lumea interlopă brăileană * pentru familia tinerei, tragedia este cu atât mai mare cu cât mama sa a murit în acelaşi mod, în vara anului trecut

Tragedie după tragedie într-o familie din Brăila, în care două femei au sfârşit în acelaşi mod, însă la un an diferenţă. După ce, în 2008, capul familiei şi-a ucis soţia cu mai multe lovituri de cuţit, la sfârşitul săptămânii trecute unul dintre cei cinci copii ai cuplului a fost înjunghiat mortal în Spania. Este vorba despre Ionela Pavel (26 de ani), care a fost asasinată în apropierea unui club de noapte din provincia Marbella. Autorităţile spaniole au reţinut şi un suspect, un bărbat de 30 de ani, găsit lângă victimă, despre care se spune că este fostul ei prieten.

21spa1
Zona în care tânăra a fost înjunghiată (foto: El Mundo)

Apelul de urgenţă prin 112 a venit joi noapte, în jurul orei 23.35, când ofiţerii Poliţiei Naţionale din Malaga au fost sesizaţi că o femeie este agresată de un bărbat, în plină stradă. Ajunşi acolo, poliţiştii au găsit-o pe Ionela întinsă pe asfalt, iar peste ea era aplecat presupusul autor, care nu a reuşit să dispară de la locul faptei. Lângă ei anchetatorii au găsit şi un cuţit, despre care se bănuieşte a fi chiar arma crimei. Zona, situată la km 177 al autostrăzii din Marbella şi la doar 300 de metri de la una din intrările în palatul "Casei Regale Arabia Saudită", a fost imediat împrejmuită de criminalişti, care au adunat probe solide împotriva autorului. Medicii i-au acordat victimei primul ajutor, însă nu au mai putut face nimic pentru a o salva, leziunile suferite fiindu-i fatale. În acest timp poliţia l-a reţinut pe suspect, care ulterior a fost arestat, numele său nefiind făcut public. În ceea ce priveşte identitatea victimei, potrivit presei spaniole, aceasta a fost stabilită cu greu.

În urma investigaţiilor făcute de poliţişti au fost emise mai multe ipoteze, însă anchetatorii cred că este vorba despre un caz de violenţă domestică, întrucât cei doi ar fi fost concubini timp de mai mulţi ani. Surse din anturajul victimei ne-au precizat însă că în spatele asasinatului se află personaje din lumea interlopă brăileană.

21spa2
Anul trecut, mama Ionelei a fost ucisă într-un mod asemănător

Tatăl victimei şi-a ucis soţia

Mama victimei şi-a găsit sfârşitul în acelaşi mod, fiind ucisă în vara anului trecut de fostul ei soţ, cu opt lovituri de cuţit. Potrivit actului de urmărire penală, Manda şi Dumitru Pavel erau căsătoriţi de mulţi ani şi aveau împreună cinci copii, printre care se număra şi Ionela. Magistratul care a instrumentat dosarul precizează că "din pricina comportamentului inculpatului, care devenea violent" mai ales când consuma alcool, Manda a fost nevoită să plece de acasă, hotărâtă să divorţeze. Femeia se angajase ca barman la un cafe-bar de pe strada Grigore Alexandrescu, din cartierul Radu Negru şi locuia cu chirie prin diverse locuri. Bărbatul nu s-a împăcat cu gândul că a fost părăsit de nevastă şi a căutat-o pe aceasta de mai multe ori la bar, unde-i făcea scandal.

În ziua de 28 iunie 2008, Pavel a venit acasă beat, supărat că a fost prins cu produse furate de la serviciu, riscând să fie dat afară de la "Galmopan". A băut în neştire până în dimineaţa zilei de 30 iunie când, ştiind că soţia sa este în tură de dimineaţă, s-a decis să-i facă o vizită. A luat un cuţit, a urcat pe bicicletă şi s-a deplasat în Radu Negru, unde a pândit-o pe femeie exact când se pregătea să intre în cafe-bar, în jurul orei 6.30. După un schimb de replici, ştiind ce avea să urmeze, Manda a început să strige după ajutor. Turbat de furie, Pavel a tras-o către liniile de tramvai şi a înjunghiat-o în zonele vitale, lama ucigaşă străpungându-i victimei gâtul şi inima, de opt ori. A urcat apoi pe bicicletă şi s-a dus la un cafe-bar, ca să se cinstească cu bere. Anchetatorii spun că asasinul a fost văzut cu cuţitul în mână de mai multe persoane, dar, cu toate acestea, nu s-a lăsat până nu i-a luat viaţa Mandei. Un bărbat prezent la locul tragediei, îngrozit de scenă, a aruncat cu o piatră în criminal însă, fiind lovită cu atâta cruzime, femeia n-a supravieţuit. Dumitru Pavel a fost arestat preventiv, anchetatorii adunând probe solide şi obţinând, în final, condamnarea inculpatului la 25 de ani de închisoare - maximum de pedeapsă admis de lege - pentru omor calificat. (Vom reveni)
Like / Share

Comentarii