Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăileancă, scriitoare de succes în Germania

• absolventă a Colegiului “Gh. M. Murgoci”, a Universităţii de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” şi a Facultăţii de Jurnalism, Alexandra Antipa a mai publicat, anul trecut, “Stories for the Heart” (“Poveşti pentru inimă”), o carte despre oamenii pe care i-a iubit şi i-a pierdut • de data aceasta, brăileanca a scris o carte pentru fiica sa în vârstă de 3 ani, Lorelai  • ilustraţiile sunt realizate de către Svetlana Klakina, o artistă excepţională din Suedia

 

În vârstă de 35 de ani, brăileanca Alexandra Antipa, mamă a unei minuni de fetiţă pe nume Lorelai, este îndrăgostită de scris. Locuieşte de aproape 6 ani în oraşul Korschenbroich, landul Renania de Nord-Westfalia (Germania) împreună cu familia şi lucrează ca jurnalist independent şi translator, iar anul trecut a publicat prima ei carte, “Stories for the Heart: When Memories Become a Treasure” (“Poveşti pentru Inimă: Atunci când Amintirile devin Comori”). Este o carte dedicată oamenilor pe care i-a iubit şi i-a pierdut.

“Noua mea carte se cheamă “The LittleBig Detectives” (“Detectivii LittleBig”) şi este o carte destinată copiilor. Am scris această carte pentru fetiţa mea, pentru a-i oferi o amintire legată de primii ani de viaţă. De când era bebeluş, este foarte ataşată de o pisică croşetată, primită cadou. Când a crescut (acum are trei ani) şi a început să vorbească, a numit-o Niami. M-am gândit că ar fi frumos să aibă o carte despre ea şi prietena ei, şi mi-a plăcut ideea de a le transforma în detective. Cele două prind jucării care se poartă urât şi le învaţă o lecţie. Le oferă, însă şi a doua sansă, aşa cum merită oricine greşeşte. Acţiunea are loc în apartamentul în care cele două locuiesc şi implică adesea jucării poznaşe. Am folosit jucăriile ei reale pentru inspiraţie, pentru că mi-am dorit să le aibă mereu în amintire”, ne-a mărturisit Alexandra.

Ilustraţiile din carte sunt realizate de către Svetlana Klakina, o artistă excepţională din Suedia. Ea a fost cea care a luat povestea Alexandrei şi a adus-o la viaţă. Au colaborat pe parcursul a câteva luni şi rezultatele obţinute au întrecut aşteptările. 

Cartea va fi disponibilă pe Amazon, în format electronic şi tipărit. Este scrisă în limba engleză şi destinată copiilor peste şapte ani, dar poate fi citită şi celor mai mici. Cei care doresc cartea se pot adresa direct Alexandrei, iar ea o va expedia oriunde în Europa. De ce merită să citiţi această carte? Pentru că este despre copilărie.

“Sunt pasionată de cărţi. Dar această pasiune nu s-a născut peste noapte. A crescut cu fiecare carte pe care am descoperit-o de-a lungul timpului. Printre scriitorii mei favoriţi se numără Cornelia Funke, Elif Shafak şi Carlos Ruiz Zafón. Îmi plac foarte mult cărţile pentru copii. Multe dintre ele, şi mai ales cele scrise de Roald Dahl, încerc să le citesc şi fetiţei mele”, a mai spus brăileanca stabilită în Germania.
Categorie articol: 

Comentarii