Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăileancă moartă, după ce a fost infectată cu virusul «West Nile»

• aceasta era din municipiu • a ajuns la spital cu meningită, boală dezvoltată de organism după ce a fost înţepată de un ţânţar purtător de virus “West Nile” • anul trecut, au fost înregistrate 17 cazuri de infecţie cu acest virus, însă, din fericire, niciun pacient nu a decedat

 

Virusul “West Nile” a făcut prima victimă la Brăila în acest an. Este vorba despre o femeie din municipiu, în vârstă de 52 de ani, care a ajuns la spital cu meningită. În ciuda eforturilor medicilor de a-i salva viaţa, aceasta a decedat pe 15 august. Testele efectuate au confirmat că victima contactase virusul, după ce a fost înţepată de un ţânţar.

Un alt caz de infectare cu “West Nile” este la nivel de suspiciune. Medicii încă aşteaptă rezultatele de la laborator.

La nivel naţional, în sezonul 9 mai – 25 august 2017, au fost înregistrate 6 cazuri de infecţie cu virusul “West Nile”, din care 2 decese: în Brăila şi în judeţul Olt. Ceilalţi pacienţi infectaţi prin înţepături de ţânţar sunt din judeţele Galaţi, Giurgiu, Sibiu şi Vrancea, toţi având peste 50 de ani, potrivit unei informări emise de Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Anul trecut, cei mai mulţi oameni infectaţi după ce au fost înţepaţi de ţânţari au fost în municipiul Bucureşti, respectiv 18 cazuri, urmat imediat de Brăila cu 17 cazuri. În restul judeţelor unde a mai fost semnalată prezenţa virusului, numărul bolnavilor este sub 10, notează Hotnews.

Medicii specialişti recomandă brăilenilor să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze spray anti-ţânţari şi să împiedice insectele să pătrundă în locuinţă prin montarea plaselor de protecţie. De asemenea, ar fi bine să îndepărtăm recipientele de apă statută şi gunoi menajer din jurul casei.

 
Categorie articol: 

Comentarii