Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăileancă incendiată de concubinul gelos

* femeia a suferit arsuri pe faţă, mâini şi corp, * a fost transferată la Bucureşti, întrucât starea ei s-a agravat

După o ceartă cruntă cu bărbatul alături de care trăia, o brăileancă de 36 de ani a ajuns la spital aproape moartă. Femeia a fost incendiată de concubinul gelos, care i-a stropit hainele cu terpinol şi apoi a aprins un băţ de chibrit. Victima a fost găsită cu hainele în flăcări de o vecină, care a anunţat imediat Poliţia.
Incidentul s-a produs în seara zilei de 19 mai, în jurul orei 20.15, după ce între Mariana Lungu, care locuia în cartierul Chercea, şi concubinul ei, Răduţ Pimon (42 de ani), din oraşul constănţean Năvodari, a izbucnit un conflict. Cei doi au mai avut certuri şi în trecut, din cauza faptului că bărbatul era extrem de gelos, însă, de data aceasta, o ceartă banală s-a transformat într-o adevărată tragedie. Nervos la culme, bărbatul a luat o sticlă în care se afla o substanţă inflamabilă, mai precis terpinol, şi i-a stropit hainele apoi i-a dat foc. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, medicii stabilind că a suferit arsuri de gradul II şi III, pe faţă, gât, torace, piept, mâini şi coapse, fiind internată la Terapie Intensivă. Ulterior, starea femeii s-a înrăutăţit, fiindu-i pusă viaţa în pericol, astfel că a fost transferată la spitalul din Bucureşti, unde a fost supusă intervenţiei chirurgicale care se impunea. Potrivit certificatului medico-legal, în caz de evoluţie favorabilă, femeia are nevoie de 50 de zile de îngrijiri medicale. În momentul când i-a dat foc iubitei, bărbatul a suferit şi el arsuri la mâna stângă, însă nu a fost nevoie să rămână internat în spital.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului, coordonaţi de procuror, au identificat în curte obiecte de îmbrăcăminte arse, ce îi aparţineau femeii, o sticluţă din plastic pe care scria terpinol şi o cutie cu beţe de chibrit, toate fiind ridicate pentru cercetări. La scurt timp, Răduţ Pimon a fost reţinut de poliţişti pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunii de tentativă la omor. Ieri, acesta a fost dus în faţa instanţei care a admis propunerea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila şi a emis pe numele lui mandat de arestare preventivă. "Având în vedere fapta deosebit de gravă comisă de inculpat, fiind adusă atingere celei mai importante valori sociale ocrotite prin legea penală, şi anume dreptul la viaţă al persoanei, s-a propus arestarea sa preventivă. Instanţa de judecată a admis propunerea Parchetului şi a emis pe numele bărbatului mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru tentativă la omor deosebit de grav", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, Marinela Coşniţă.
Categorie articol: 

Comentarii