Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăileancă amendată pentru că făcea grătar în faţa porţii

• sancţiunea aplicată de Poliţia Locală, în conformitate cu Legea Picnicului, este de 1.000 lei • poliţiştii locali le reamintesc brăilenilor că grătarele se pot face pe domeniul public doar în spaţii special amenajate

 

O brăileancă în vârstă de 47 de ani care s-a apucat să frigă carne pe un grătar amplasat în faţa curţii sale, pe carosabilul străzii Ştefan cel Mare, a fost sancţionată, marţi, 26 septembrie, de o patrulă a Poliţiei Locale. În jurul orei 16.00, agenţii au trecut întâmplător prin zonă şi au observat-o pe femeia în cauză, aplicându-i o amendă de 1.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii 54/2012, care reglementează desfăşurarea activităţilor de picnic.

“Cu această ocazie, atragem atenţia tuturor celor care doresc să participe sau să organizeze un picnic sau grătar pe domeniul public, că trebuie să aibă în vedere următoarele aspecte: conform Legii 54/2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic, acestea nu se pot derula decât în zone special amenajate, dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru desfăşurarea activităţilor de picnic şi în care aprinderea focului este permisă. Este, astfel, strict interzisă aprinderea focului pe strazi, în parcări, în curţile interioare ale blocurilor, pe spaţiile verzi, în cimitire şi oricare alte locaţii care nu sunt special amenajate în acest sens. De asemenea, în zonele indicate pentru activităţile de picnic – zonele indicate in planurile de zonificare ale parcurilor aflate în intravilanul localităţilor precum şi zonele limitrofe pădurilor situate în intravilanul localităţilor, sunt permise activităţi de picnic, însă fără a se aprinde focul. Conform legii în vigoare, cei care desfăşoară activităţi de picnic în afara zonelor special amenajate sau a zonelor indicate pentru astfel de activităţi, vor fi sancţionaţi cu o amendă cuprinsă între 1.000 şi 3.000 de lei”, precizează Poliţia Locală într-un comunicat de presă.
Categorie articol: 

Comentarii