Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăilean trimis în judecată pentru conducere sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului

• Lică Necula a fost găsit cu o îmbibaţie alcoolică în sânge de 2,70 grame la mie, după ce a lovit un triciclu pe B-dul Dorobanţilor • brăileanul depistat beat la volan a scăpat de acuzaţia de vătămare corporală din culpă, pentru că victima accidentului rutier nu a formulat plângere penală

 

Brăilean de la CFR Marfă anchetat şi trimis în judecată pentru săvârşirea a două infracţiuni: conducere sub influenţa alcoolului şi părăsirea locului accidentului. Oamenii legii au dispus clasarea cauzei pentru o a treia infracţiune, vătămare corporală din culpă, pentru că victima accidentului rutier provocat de inculpatul Lică Necula, de 45 de ani, a declarat că nu depune plângere penală.

Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul Marius Iacob, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, în seara zilei de 16 iunie 2016, ora 21:54, poliţiştii Biroului Rutier au fost sesizaţi în legătură cu producerea unui accident rutier pe B-dul Dorobanţilor, soldat cu rănirea unei persoane.

La faţa locului, poliţiştii au identificat triciclul implicat în accident, iar în dreptul imobilului de la numărul 319, la o distanţă de 105 metri de triciclu, a fost găsit autoturismul Nissan BR-46-ELY, prezentând avarii pe parbriz şi în partea laterală-dreapta (faţă). Triciclul fusese condus de George M., iar la volanul Nissan-ului s-a aflat brăileanul Lică Necula.

Poliţiştii l-au testat pe Necula cu aparatul etilotest, constatându-se că, la ora 22:04, avea 1,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Aflat în vădită stare de ebrietate, şoferul a fost condus la spital, pentru recoltarea probelor de sânge şi stabilirea exactă a alcoolemiei. Analizele de laborator au relevat faptul că, la ora 22:22, inculpatul avea o alcoolemie record de 2,70 grame la mie.

Audiat pe parcursul urmăririi penale, Lică Necula a declarat că, în ziua de 16 iunie 2016, a consumat împreună cu un prieten doi litri de bere şi jumătate de litru de vişinată. Până seara, a mai consumat, singur, 250 ml de vişinată, după care a urcat la volan. În timp ce conducea autoturismul pe B-dul Dorobanţilor, a mai precizat Necula, în dreptul imobilului cu numărul 339, a acroşat triciclul condus de George M., care se deplasa în aceeaşi direcţie.

“Inculpatul a precizat că, deoarece iluminatul stradal nu funcţiona şi pentru că asculta muzică la un volum ridicat, nu a sesizat vreun zgomot care să sugereze acroşarea sau tamponarea cu vreun obstacol. Continuându-şi deplasarea, inculpatul a menţionat că a observat în oglinda retrovizoare cum autoturismele care circulau în spatele său îi atrăgeau atenţia făcându-i falsh-uri cu farurile, iar la intersecţia cu strada Dianei mai multe persoane au ieşit pe carosabil, făcându-i semne să oprească”, precizează procurorul de caz.

Potrivit anchetatorilor, după ce inculpatul l-a acroşat pe George M. şi l-a proiectat pe trotuar, doi conducători auto aflaţi în trafic au pornit pe urmele fugarului, reuşind să-l oprească după mai bine de 100 de metri parcurşi de la locul faptei. Martorii audiaţi au precizat că şoferul se afla în stare avansată de ebrietate şi că a fost condus la faţa locului, unde a fost testat cu aparatul etilotest.

Cazul se află în atenţia magistraţilor de la Judecătoria Brăila.    

 

 

 
Categorie articol: 

Comentarii