Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăilean prins în flagrant în timp ce sustrăgea lemne din Parcul Monument

• este prima “captură” de acest fel făcută de Poliţia Locală Brăila anul acesta, după ce mai mulţi brăileni au reacţionat pe reţelele de socializare, postând fotografii cu arbori tăiaţi pe raza parcului • Poliţia Locală dă asigurări că are permanent în vedere combaterea acestui fenomen • instituţia ne-a prezentat, în cifre, numărul şi valoarea totală a amenzilor aplicate pentru tăierile şi sustragerile de arbori, dar şi pentru aruncarea de deşeuri pe domeniul public

 

După ce brăilenii au reacţionat pe reţelele de socializare în privinţa tăierilor ilegale de copaci din Parcul Monument, postând fotografii cu cioturile salcâmilor căzuţi recent sub topoarele hoţilor şi acuzând autorităţile locale că nu se implică suficient de mult în stoparea acestui fenomen, Poliţia Locală a făcut o primă “captură” pe anul acesta. Astfel, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, un bărbat de 44 de ani a fost depistat, duminică, 3 februarie, în Parcul Monument, pe aleea secundară de lângă stadionul de atletism, în timp ce îşi însuşea material lemnos din păduricea din spatele Muzeului. Individul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 1.000 lei.

Poliţia Locală susţine că are în permanenţă în vedere situaţia furturilor de lemn din zonele verzi ale municipiului, în special din Parcul Monument. “În ceea ce priveşte persoanele depistate în timp ce distrugeau spaţiul verde al municipiului prin tăieri nelegale de arbori (cele mai multe efectuate în zona Parcului Monument), pe parcursul anului 2018 au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 5.000 lei. Patru persoane au fost predate Poliţiei Municipiului Brăila în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt de material lemnos. În plus, alte 8 persoane au fost sancţionate contravenţional cu suma totală de 3.800 lei, pentru însuşirea de pe domeniul public a arborilor doborâţi de intemperii sau toaletaţi de către serviciul de specialitate al Primăriei”, se menţionează în comunicatul de presă.

Acelaşi document face referire şi la situaţia gunoaielor aruncate ilegal pe domeniul public. Astfel, Poliţia Locală Brăila dă asigurări că acţionează în permanenţă în vederea prevenirii şi combaterii depozitării deşeurilor de orice fel, de către persoanele fizice şi juridice, pe domeniul public al municipiului Brăila precum şi pentru combaterea distrugerii spaţiului verde al municipiului. “Pe parcursul anului 2018 şi până în prezent, au fost aplicate 388 de sancţiuni contravenţionale persoanelor fizice şi juridice care au fost surprinse încălcând prevederile în vigoare referitoare la respectarea curăţeniei pe domeniul public al municipiului Brăila. Valoarea totală a acestor sancţiuni se ridică la aproximativ 230.000 lei. Facem precizarea că un procent important din sancţiuni a fost aplicat unor persoane depistate în timp ce aruncau deşeuri în zone limitrofe ale oraşului, cum ar fi str. Eroilor, Şoseaua Dig Brăila – Galaţi, Str. Arcului, Str. Rândunicii, Şos. de Centură, zona ANL Lacu Dulce, Şos. Baldovineşti, Str. Mecanizatorilor sau malul Dunării. Astfel, doar în aceste zone s-au aplicat amenzi în valoare de aproximativ 78.000 lei”, mai precizează conducerea Poliţiei Locale Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii