Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăilean judecat pentru lipsire de libertate şi viol

Un brăilean în vârstă de 34 de ani a fost trimis în judecată pentru lipsire de libertate în mod ilegal şi viol, după ce a sechestrat o buzoiancă şi apoi a întreţinut cu ea raporturi sexuale. Anchetatorii îl acuză pe Virgil Constantin, cunoscut cu antecedente penale de pe vremea când era minor, că a profitat de starea de temere indusă fetei prin violenţe şi ameninţări. Fiind audiat, inculpatul a negat comiterea faptei, susţinând că victima l-a însoţit de bunăvoie în acea noapte şi că a lovit-o în glumă, crezând-o geloasă pe prietena ei. În ceea ce priveşte acuzaţia de viol, bărbatul spune că raporturile sexuale au fost întreţinute cu consimţământul părţii vătămate.

Poliţiştii au aflat despre ceea ce păţise tânăra în dimineaţa zilei de 4 martie, când ofiţerul de serviciu de la Poliţia Municipiului a fost sesizat că Ilona Iulia C. (25 de ani) este lipsită de libertate de un bărbat, într-o cameră a Vilei "Eros" din comuna Cazasu. La faţa locului, oamenii legii au găsit-o pe fată la recepţie, speriată şi în stare de şoc, plângând şi acuzând dureri ca urmare a unor lovituri primite. Victima a fost dusă la Serviciul de Medicină Legală, unde s-a stabilit că prezenta o leziune care s-ar fi putut produce în noaptea de 3 spre 4 martie. De asemenea, au fost evidenţiaţi spermatozoizi, ceea ce arată consumarea unui raport sexual recent, complet şi neprotejat. În acest context, anchetatorii au refăcut firul evenimentelor din acea noapte, stabilind că în ziua de 3 martie partea vătămată s-a întâlnit cu o prietenă de-a ei, în vârstă de 17 ani, pe raza comunei Vintilă Vodă, judeţul Buzău. Minora a rugat-o să o însoţească în municipiul Buzău, unde urma să se întâlnească cu Virgil Constantin, pe care-l cunoscuse pe internet. Astfel, cele două s-au întâlnit cu bărbatul, ce era însoţit de o altă persoană, în jurul orei 20.00, în zona unui hypermarket. Cei patru au venit apoi în Brăila, la domiciliul inculpatului, de pe strada Cărămidăriei, unde au consumat băuturi alcoolice. În actul de urmărire penală se precizează că inculpatul a consumat singur aproximativ un litru de whisky. Apoi, bărbatul a propus să meargă să continue petrecerea la domiciliul unui prieten, de pe strada Fundătura Lacului, după care urma să le ducă pe fete la Buzău. La noua locaţie au ajuns în jurul orei 3.00, acolo aflându-se şi un prieten de-al gazdei. Inculpatul a continuat să bea şi, la un moment dat, i-a cerut fetei să întreţină raporturi sexuale cu el. Fiind refuzat în mod repetat, brăileanul a devenit violent şi a lovit-o pe tânără, iar când aceasta i-a cerut să o lase să părăsească locuinţa, a refuzat-o. Mai mult, pentru a o intimida, Constantin i-a pus pe martori să se dezbrace şi i-a cerut unuia dintre ei să închidă uşa. În acest timp, minora a cerut să meargă la toaletă şi când a redeschis uşa de la baie l-a văzut pe bărbat stând în faţa prietenei sale, îmbrăcat numai în boxeri, cerându-i acesteia să se dezbrace şi să întreţină raporturi sexuale, în caz contrar urmând să mai cheme "vreo 50 persoane s-o violeze". Atunci, de frică, minora a fugit pe geamul de la baie şi a luat un taxi, cu care s-a dus în Galaţi, la fostul ei prieten.
La ora 6.30, văzând atitudinea inculpatului, gazda i-a cerut acestuia să părăsească imobilul. Astfel, bărbatul l-a sunat pe cumnatul său, căruia i-a cerut să vină în cartierul Lacu Dulce pentru a-l lua şi a-l duce la Vila "Eros". Ajunşi acolo, Constantin a rugat-o pe ruda sa să închirieze o cameră deoarece nu avea la el acte de identitate şi nici bani. Ulterior, cei doi au urcat în cameră, unde Constantin a obligat-o pe fată să întreţină raporturi sexuale cu el, după care a adormit. Profitând de acest lucru, victima a fugit din cameră şi a rugat-o pe recepţioneră să o ascundă în altă cameră. Întrucât a observat că fata tremura şi era în stare de şoc, recepţionera a întrebat-o ce s-a întâmplat, aflând astfel că a fost sechestrată şi violată. Fata a sunat-o apoi pe sora prietenei sale, pe care a rugat-o să anunţe poliţia. Bărbatul a fost reţinut de anchetatori pentru 24 de ore, fiind apoi prezentat instanţei de judecată, care l-a lăsat în libertate, dispunând măsura de a nu părăsi localitatea.
Categorie articol: 

Comentarii