Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăilean judecat pentru că a bătut o bătrână care l-a apostrofat

* femeia a fost salvată de doi localnici, iar agresorul a ajuns în faţa instanţei de judecată

Un individ de 31 de ani, din comuna Siliştea, a fost trimis în faţa judecătorilor după ce a bătut cu bestialitate o bătrână, doar pentru că aceasta l-a apostrofat după ce era să dea peste ea cu motoscuterul. Marin Vicu T., de 31 de ani, cunoscut cu antecedente penale, a fost cercetat în stare de libertate şi trimis în judecată pentru infracţiunea de vătămare corporală.

La data de 13 septembrie 2010, la Poliţia Municipiului Brăila, Ileana M. a sesizat faptul că, în ziua de 7 septembrie, în timp ce se afla pe o solă de porumb ce îi aparţine, situată la marginea comunei Siliştea, a fost agresată de Marin Vicu T., suferind leziuni ce au necesitat pentru vindecare 45- 50 zile de îngrijiri medicale. În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că în ziua respectivă, învinuitul a consumat băuturi alcoolice la domiciliul său din comuna Siliştea, până în jurul orei 17.45, când s-a decis să se plimbe cu motoscuterul marca "Aprilia", ce-i aparţine, pe străzile din comună.

La ieşirea din localitate, Marin Vicu a trecut cu vehiculul la o distanţă foarte mică de localnica Ileana M., de 82 de ani, pe care a speriat-o. Bătrâna l-a certat pe individ, după care a intrat pe o solă cultivată cu porumb, de la marginea şoselei, care îi aparţine. Jignit de mustrările femeii, individul a oprit motoscuterul la marginea terenului şi a mers după bătrână, pe care a început să o lovească cu pumnii, apoi a strâns-o de gât pentru a nu striga după ajutor. Doi localnici care treceau cu căruţa pe drum au auzit ţipetele bătrânei şi i-au sărit în ajutor. Agresorul a abandonat scuterul şi a luat-o la fugă. Bătrâna a fost urcată în căruţă de salvatorii ei, care au luat şi motoscuterul şi s-au oprit direct la Postul de Poliţie Siliştea, pentru a sesiza cele întâmplate. Deoarece bătrâna se simţea rău a fost solicitată intervenţia ambulanţei, victima fiind transportată la spital. Agresorul a stat o perioadă ascuns în vegetaţie în apropiere de locul faptei, iar după ce salvatorii bătrânei au plecat împreună cu aceasta, a plecat pe jos la domiciliul său şi s-a culcat. Bătrâna agresată a fost internată în spital în perioada 7 - 19 septembrie 2010 cu diagnosticul "politraumatism cu fractură corp mandibular stâng". Din certificatul medico-legal a reieşit că victima Ileana M. a suferit leziuni pentru care îi sunt necesare 45 - 50 zile de îngrijiri medicale. Fiind audiat, învinuitul nu a recunoscut fapta săvârşită, însă, după începerea urmăririi penale, a revenit asupra declaraţiilor şi a spus că a lovit-o pe bătrână în zona feţei, pe fondul consumului de alcool, fiind deranjat de atitudinea acesteia. În luna noiembrie, bărbatul a plecat în Italia fără a înştiinţa organele judiciare, deşi i se adusese la cunoştinţă această obligaţie. Marian Vicu T. este cunoscut cu antecedente penale, fiind condamnat anterior pentru o infracţiune de tâlhărie.
Categorie articol: 

Comentarii