Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăilean judecat pentru că a înşelat o bancă

Un brăilean în vârstă de 39 de ani a fost deferit instanţei de judecată pentru înşelăciune şi uz de fals, după ce a luat un credit de la bancă, folosindu-se de acte false. Ciprian N. a dispărut fără urmă imediat după comiterea faptei, fără ca anchetatorii să reuşească să-l audieze.
În ziua de 20 noiembrie 2007, bărbatul s-a prezentat la o sucursală BRD pentru a solicita obţinerea unui credit de nevoi personale în sumă de 12.000 lei. Cu această ocazie i-a prezentat funcţionarei o serie de documente, printre care o adeverinţă de venit şi o copie de pe un carnet de muncă, în baza cărora i s-a acordat ulterior împrumutul. Întrucât nu a rambursat ratele lunare, dosarul său a fost reverificat şi s-a descoperit astfel că el nu fusese angajatul societăţii ce figura că i-ar fi eliberat adeverinţa, iar carnetul de muncă nu exista în evidenţele Inspectoratului Teritorial de Muncă. Anchetatorii l-au audiat pe administratorul firmei în cauză, iar acesta a declarat nu numai că Ciprian N. nu a fost vreodată angajatul său, ci că nici măcar nu cunoaşte vreo persoană cu acest nume. Învinuitul nu a putut fi găsit pentru a fi audiat, deşi au fost efectuate numeroase activităţi de căutare. Pe parcursul cercetărilor a fost identificat un martor, care le-a explicat poliţiştilor că, în cursul anului 2007, s-a întâlnit întâmplător cu învinuitul şi a fost de acord cu solicitarea acestuia de a-i face mutaţie la domiciliul său, motivând că are nevoie să-şi scoată paşaport pentru a pleca în Grecia. Din declaraţia martorului a rezultat că bărbatul nu a locuit efectiv niciodată la adresa menţionată în cartea de identitate şi nici nu a mai ţinut legătura cu proprietarul imobilului.
În dosar a fost întocmit un raport de expertiză grafoscopică, ce a stabilit că scrisul din documentele aflate la dosarul de credit este, într-adevăr, a lui Ciprian N., dar că ştampila nu este a societăţii de numele căreia s-a folosit. Având în vedere că cercetările nu au condus la identificarea persoanelor ce au falsificat actele depuse la dosar, cauza urmează a fi disjunsă pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii