Mergi la conţinutul principal

Brăilean desemnat poliţistul anului 2018 la Sibiu

inspectorul principal Panait Valentin, de 30 de ani, un brăilean care din 2016 s-a mutat la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sibiu, s-a făcut deja remarcat în activitate • la începutul acestei săptămâni, doi poliţişti de investigaţii criminale, Daniel Paşca, sibian, şi Panait Valentin, brăilean devenit sibian, au primit titlul de «Poliţiştii anului 2018» la Sibiu, după cum arată jurnaliştii de la www.turnulsfatului.ro 

 

Un poliţist brăilean de la Investigaţii Criminale, mutat din 2016 la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu, a devenit poliţistul anului 2018. Este vorba despre o apreciere a activităţii desfăşurate anul trecut, ca poliţist în Sibiu. Potrivit informaţiilor transmise de jurnaliştii de la www.turnulsfatului.ro, la începutul acestei săptămâni, doi poliţişti de investigaţii criminale, Daniel Paşca, sibian, şi Panait Valentin, brăilean devenit sibian, au primit titlul de «Poliţiştii anului 2018» la Sibiu. După ce a primit acest titlu, poliţistul brăilean a acordat un interviu. 

Vă redăm în continuare interviul din ziarul sibian.

 

Poliţistul brăilean nu s-a ferit să răspundă la întrebări

 

Sunt inspector principal Panait Valentin, am 30 de ani şi sunt brăilean de loc, dar din 2016 m-am mutat la IPJ Sibiu. La Brăila am lucrat tot pe investigaţii criminale, dar eram pe linia de violenţă.

- De ce ai vrut să vii la Sibiu?

- În primul rând a fost o alegere personală, nu profesională. Am venit cu familia, soţia mea e tot din Brăila şi lucrează tot în Poliţie, dar am căutat un oraş şi o societate care să-ţi ofere un sprijin, un mediu plăcut, am vrut ceva mai mult decât ne putea oferi Brăila.

- Cum de ai ales Sibiul? Ai căutat pe internet, ai rude aici sau ţi l-a recomandat cineva?

- Cam în fiecare an veneam aici în concedii cu soţia şi ne-a plăcut, ne-am simţit bine, am văzut că e curat, oamenii sunt amabili, ne-am dorit să ajungem la Sibiu. Mi se pare unul dintre cele mai liniştite, curate şi boeme oraşe din România.

- Şi mai ai aceeaşi impresie după ce te-ai mutat?

- Da, fără îndoială, nu regret nicio clipă decizia. Iar prin munca mea vreau să ajut ca Sibiul să rămână un oraş frumos.

- Apropo de muncă, ai vreun caz mai deosebit de anul trecut?

- Aş putea detalia unul, care a şi fost mediatizat la timpul lui. Am reuşit să identificăm o persoană din Alba-Iulia care a sustras un lingou de aur ce fusese trimis printr-o firmă de curierat în Sibiu ca să nu fie identificat autorul. Am avut şi sprijinul structurii de securitate de la firma respectivă, precum şi sprijinul colegilor din Alba. Chiar am fost implicaţi mai mulţi şi am reuşit să colaborăm bine pentru că am identificat autorul după urmele lăsate şi l-am prins ulterior. Am recuperat şi lingoul care valora aproximativ 10.000 de lei.

- În ce cartier al Sibiului locuieşti?

- În zona Şcoala de Înot.

- Frumoasă zonă, aţi ales bine.

- Am căutat să fie şi aproape de serviciu şi de centru.

- Prin munca ta de zi cu zi, poţi face o diferenţiere între cartierele Sibiului în funcţie de actele de violenţă?

- Nu, nu e cazul. Fiind un oraş mic, lumea se plimbă, nu avem un cartier mai deosebit din acest punct de vedere, nu pot să spun că este unul problematic.

- Te simţi respectat pentru munca pe care o faci?

- Da, simt asta, însă ca în orice meserie, eşti respectat atâta timp cât îţi faci treaba cu seriozitate. În cazul nostru asta presupune uneori şi să vorbeşti cu oamenii, uneori trebuie să-i explici cetăţeanului care îşi pune toate speranţele în tine că faci tot posibilul pentru a rezolva cazul. Cel puţin din ce văd eu în jurul meu, toţi colegii încearcă să-şi facă treaba cât mai bine. Uneori poate ţine un pic şi de noroc, alteori poate ţine şi de fler, mai depinde şi de sprijinul colectivului, de management… mai ţine şi de familie că se întâmplă să fie nevoie să pleci de acasă multe zile, nopţile, în weekend-uri. Se mai întâmplă să ratezi şi nişte evenimente în familie din cauza asta… eu am noroc de o soţie foarte înţelegătoare care lucrează în domeniu.

- Crezi că Sibiul e un oraş sigur? Ai recomanda şi altor brăileni să se mute aici?

- (râde n. r.) Chiar am vorbit cu un coleg, recent, care s-a decis să vină şi el la Sibiu. Da, Sibiul este un oraş sigur şi încercăm, zi de zi, să-l facem şi mai sigur.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro