Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăilean de 74 de ani, plimbat între spitale, prin gerul năprasnic

• Viorica Sâmpetru, fiica pacientului, susţine că a fost pusă să umble ore bune între Judeţean, TBC şi Spitalul 3 • mai mult, femeia spune că medicul de gardă de la secţia Boli Infecţioase din Judeţean le-a vorbit urât şi nici măcar nu a consultat pacientul pentru că “nu era de competenţa ei” • într-un final, bărbatul a fost internat la Spitalul 3

 

În noaptea de duminică spre luni, pe un ger năprasnic, un bărbat în vârstă de 74 de ani a fost plimbat timp de câteva ore printre spitalele brăilene. Asta susţine brăileanca Viorica Sâmpetru, fiica pacientului, care a umblat ore la rând cu tatăl ei bolnav între Judeţean, TBC şi Spitalul 3 până a reuşit, într-un final, să îl interneze.

“Luni dimineaţă, în jur de 02.30, am chemat Salvarea pentru tatăl meu, pentru că avea dureri mari de mijloc. Am ajuns la UPU şi am stat vreo două ore până să ne vină rândul. După ce i-au făcut nişte analize, ne-au trimis la Boli Infecţioase, care este în spatele spitalului. Am ieşit cu tata afară în curte, am mers prin spatele spitalului prin zăpadă şi ger, cu el pe scaun, neacoperit, şi ne-am dus la Boli Infecţioase”, ne-a spus brăileanca într-o sesizare.

Viorica Sâmpetru susţine că, pe lângă faptul că a fost pusă să umble prin frig cu tatăl ei, doctorul de gardă de la secţia de Boli Infecţioase ar fi avut o ieşire nervoasă şi nici măcar nu a consultat pacientul, doar s-a uitat pe fişă şi a spus că “nu este de competenţa ei”.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

“Am stat la Boli Infecţioase cu tatăl meu vreo jumătate de oră până când a apărut dr. Comănescu. A zis că tatăl meu nu are nimic, că nu e de competenţa dânsei şi să îl iau de acolo. «De ce l-a trimis UPU acolo?» mi-a zis, că nu are nimic infecţios tatăl meu, să-l ducem în altă parte, să îl ducem la plămâni. Să-l ducem! Tata era o legumă, stătea pe scaun, nu se putea mişca. Durerile pe care le avea erau de mijloc. Dar ce m-a indignat cel mai tare este faptul că această doamnă doctor nici măcar nu s-a ridicat să-l consulte. A scris pe fişa lui în spate că nu este nevoie de internare la Boli Infecţioase, că nu are nimic. Un om care a muncit 35 de ani şi are 74 de ani şi este bolnav, nimeni nu vrea să se uite la el. «Ce faceţi cu el?» i-am zis, că eu acasă nu vreau să îl iau şi să îmi moară în braţe să îl am pe conştiinţă. Nu putea să vorbească frumos cu noi? Să spună haideţi să îl controlăm şi să vedem ce are. Dar nu îmi vorbeşti ca şi cum te-am deranjat din somn şi eu trebuia să îmi cer scuze că ţi-am deranjat somnul. Ce să înţeleg eu de aici? Că medicul nu îşi dă interesul pentru pacienţi?”, ne-a povestit reclamanta.

După acest episod, femeia spune că s-a întors înapoi cu tatăl său la UPU, de unde a fost îndrumată să meargă la Spitalul TBC. Acolo, medicii i-au spus că pacientul nu are boli de plămâni şi au fost direcţionaţi mai departe la Spitalul 3. Într-un final, la ora 7 dimineaţa, bărbatul în vârstă de 74 de ani a fost internat la “Sf. Spiridon”.

Reporterii noştri au cerut un punct de vedere pe acest subiect conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila. “O rog respectuos pe doamnă să vină să facă, în scris, o sesizare şi cazul va merge în comisia de etică şi se va face o analiză. Din ce îmi spuneţi este o problemă de conduită etică, o relaţie de medic-pacient. Cu o cerere în scris, acest caz va fi supus consiliului de etică”, a fost răspunsul primit de la dr. Alina Neacşu, purtător de cuvânt şi director medical SJU Brăila.
Categorie articol: 

Comentarii