Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăilean acuzat de trafic de droguri, prins la Braşov

* în cursul anului 2003, Raimond Sebastian Udrea a achiziţionat câteva sute de pastile ecstasy, pe care le-a comercializat în Brăila * activitatea sa infracţională a fost descoperită după ce procurorii de la Crimă Organizată au anihilat o grupare ce a introdus în ţară 100.000 euro contrafăcuţi

Un brăilean în vârstă de 33 de ani, dat în urmărire naţională şi internaţională pentru trafic de droguri, a fost reţinut, ieri, pe raza municipiului Braşov. Raimond Sebastian Udrea este acuzat că a vândut în Brăila câteva sute de pastile de ecstasy, fapte pentru care a fost trimis în judecată în anul 2004. Activitatea sa infracţională a fost descoperită după ce procurorii de la Crimă Organizată au anihilat o grupare ce a introdus în ţară 100.000 euro contrafăcuţi.
Bărbatul a fost prins în urma activităţilor desfăşurate şi a informaţiilor deţinute de ofiţeri ai Serviciului Urmăriri din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia de Investigaţii Criminale, fiind depistat cu sprijinul poliţiştilor Direcţiei Operaţiuni Speciale şi al celor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Braşov. Brăileanul era dat în urmărire din 2004, întrucât se sustrăgea unui mandat de arestare preventivă emis de Tribunalul Bucureşti, pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul stupefiantelor. Anchetatorii au stabilit că în cursul anului 2003, în repetate rânduri, Raimond Sebastian Udrea a achiziţionat câteva sute de pastile ecstasy, de la anumite persoane, pe care le-a comercializat apoi în Brăila. Bărbatul urmează să fie prezentat magistraţilor Tribunalului Bucureşti, în vederea confirmării mandatului de arestare preventivă.

Faptele brăileanului, descoperite după anihilarea unei grupări ce a introdus în ţară 100.000 euro contrafăcuţi

În 2003, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus trimiterea în judecată a şase persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de falsificare de monedă şi alte valori şi iniţiere, constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infracţional organizat. În sarcina lor s-a reţinut că în perioada 19-20 iulie 2003, au fost implicaţi în introducerea pe teritoriul României a unei sume de 100.000 euro contrafăcuţi (cea mai mare captură de EURO falsificaţi din Europa, la acea dată). Valuta falsă provenea de la o tipografie aparţinând unui grup criminal din Bulgaria şi fusese procurată de grupul infracţional din România cu scopul tranzacţionării ei contra unei cantităţi de 4 - 5 kg cocaină, din Olanda. Prin acelaşi rechizitoriu s-a dispus disjungerea materialului de urmărire penală faţa de doi dintre cei de mai sus şi alte câteva persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi consum de droguri, deoarece pe parcursul cercetărilor au rezultat indicii că aceştia ar fi implicaţi în activităţi incriminate de Legea 43/2000, luând astfel naştere un nou dosar. În urma cercetărilor efectuate, procurorii au probat activitatea infracţională a două grupări de narco-traficanţi, ce acţionau pe teritoriul României şi care, în cursul anului 2003, au fost implicate în traficarea unor mari cantităţi de droguri (zeci de mii de comprimate de ecstasy).
Una din cele două grupări acţiona în vestul României, mai precis în zona Turda - Cluj, iar cealaltă în Rm. Vâlcea. Aceasta din urmă a achiziţionat circa 8.000 comprimate de ecstasy de la prima grupare, droguri ce au fost vândute altor persoane ce acţionau în mai multe oraşe din ţară, printre care Braşov, Brăila şi Bucureşti. Astfel a fost probată activitatea infracţională a lui Ion M., care acţiona în Braşov, a lui Raimond Sebastian U., zis "Sebi de la Brăila", ce acţiona în Brăila, precum şi a altor doi inculpaţi care făceau parte din gruparea ce acţiona în Bucureşti, supranumită "Clanul Cămătarilor". Ulterior, după finalizarea cercetărilor, "Sebi de la Brăila" a fost trimis în judecată, fiind arestat în lipsă şi dat în urmărire naţională şi internaţională.
Categorie articol: 

Comentarii