Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăilean acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu un băiat de 13 ani

Un bărbat în vârstă de 37 de ani a fost arestat preventiv, fiind acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu un minor de numai 13 ani. Florin P., din municipiu, a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Brăila, după ce instanţa de judecată a emis pe numele lui mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor.
Bărbatul şi-a ademenit victima promiţându-i că-i va cumpăra o pereche de role, dacă va întreţine cu el un raport sexual. Deşi se cunoşteau de puţin timp, Florin P. îi câştigase deja încrederea copilului, căruia îi oferea mici atenţii, cum ar fi un lănţişor sau alte cadouri destul de ieftine. Aceste indicii, ca şi o oarecare schimbare a comportamentului copilului, de exemplu absenţele de la şcoală, i-au trezit suspiciuni asistentului maternal în plasamentul căruia se află minorul, alături de fratele său în vârstă de 17 ani. Femeia, în vârstă de 48 de ani, a început să fie mai atentă la anturajul băieţilor, aflând astfel despre existenţa bărbatului, pe care l-a surprins într-o zi urmărindu-i pe cei doi. Bănuielile asistentului maternal, cum că bărbatul care îi părea dubios ar fi abuzat de copilul cel mic, i-au fost confirmate de fratele cel mare, cei doi fiind aproape nedespărţiţi. Băiatul de 17 ani a povestit că la începutul lunii mai a mers împreună cu fratele său la locuinţa lui Florin P., unde acesta a întreţinut un raport sexual cu minorul de 13 ani. Deşi mezinul a negat că ar fi păţit ceva, femeia s-a decis să-l dea pe mâna poliţiei pe bărbat, sesizând totodată problema Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Brăila. "Asistentul maternal care-i protejează pe cei doi fraţi a sesizat la Poliţie, în data de 21 mai, ora 13.30, faptul că suspectează că unul dintre copii este urmărit de un tânăr cu care, din informaţiile pe care le deţine, ar fi putut întreţine relaţii sexuale. Dumneaei suspecta o asemenea relaţie doar cu privire la copilul de 13 ani, informaţiile avându-le de la celălalt băiat. Acesta i-a declarat că ar fi văzut chiar scena când fratele său a întreţinut relaţii sexuale cu bărbatul. Luni au fost preluate declaraţii de la cei doi minori, în prezenţa asistentului maternal şi a asistentului social, sâmbătă având loc doar discuţii. Tot luni a fost făcută şi expertiza medico-legală în cazul minorului de 13 ani. Noi am apreciat că este bine să meargă şi fratele la o expertiză medico-legală", a precizat Simona Cimpoae, directorul adjunct al DGASPC Brăila. Conducerea DGASPC arată că, până la începutul lunii mai, pe parcursul monitorizării, nu a fost semnalată nicio problemă cu privire la comportamentul copilului de 13 ani, care de altfel este un elev cu rezultate foarte bune, atât la şcoală cât şi în domeniul sportului pe care îl practică. Băiatul a fost inclus într-un program de consiliere psihologică.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean, la data de 23 mai, la orele 12.30, la sediul Poliţiei Municipiului, Z.L., din Brăila, a reclamat faptul că minorul I.C., în vârsta de 13 ani, care se afla în plasamentul ei familial, a fost ademenit de P.F., domiciliat în Brăila, care i-a promis că îi va cumpăra o pereche de role dacă va întreţine cu acesta un raport sexual. "Băiatul a fost de acord, fapta petrecându-se în prezenţa fratelui sau, în vârstă de 17 ani, la începutul lunii mai 2011, în locuinţa suspectului. Victima a fost examinată din punct de vedere medico-legal şi s-a concluzionat că prezenta leziuni care necesită pentru vindecare 7-8 zile de îngrijiri medicale", au precizat surse din cadrul IPJ. Florin P. a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, care a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi a sesizat instanţa de judecată care a emis, pe numele lui, mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor.
Categorie articol: 

Comentarii