Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăilean înghiţit de apele Dunării

Dunărea a mai făcut o victimă. Un brăilean de 51 de ani şi-a găsit sfărşitul după ce s-a aventurat în fluviu, în zona trecerii cu bacul Brăila - Stânca. El nu ştia să înoate, dar a intrat să se răcorească şi a fost tras de curenţi în apa foarte adâncă.
Tragedia s-a produs vineri, la ora 19.10, poliţişti de la Postul de Poliţie Transporturi Navale (TN) Brăila fiind sesizaţi telefonic despre faptul că bărbatul a dispărut în apele Dunării. La faţa locului, pe malul stâng al Dunării, la km. 168+800, concubina persoanei dispărute, în vârstă de 44 de ani, a confirmat evenimentul produs. Potrivit poliţiştilor, femeia a declarat că a intrat în apa de lângă mal împreună cu bărbatul pentru a face baie. Ea a spus că bărbatul a dispărut în apă, deoarece aceasta era adâncă, iar el nu ştia să înoate. "O ambarcaţiune şi un echipaj din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila au efectuat căutări în zonă, însă bărbatul nu a fost găsit. Cercetările sunt continuate de lucrătorii Postului de Poliţie TN Brăila, pentru găsirea persoanei dispărute", a precizat inspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
Acesta nu este primul incident produs în zona trecerii cu bacul Brăila - Stânca, o zonă extrem de periculoasă, întrucât apa este foarte adâncă, sunt multe parâme, iar curenţii sunt extrem de puternici. Anul trecut, tot în luna august, un tânăr de 19 s-a înecat după ce a intrat în Dunăre să se răcorească, în timp ce bacul se afla în mişcare, agăţându-se de parâma metalică de legătură între remorcher şi podul plutitor. La un moment dat, tânărul nu s-a mai putut ţine de frânghie, a strigat după ajutor, dar nu a mai putut fi salvat. În vara lui 2009, alţi doi minori, în vârstă de 13 ani, şi-au găsit sfârşitul în aceeaşi zonă interzisă scăldatului, tot după ce au sărit de pe bac ca să se răcorească în Dunăre. Poliţiştii de la Transporturi îi avertizează permanent pe amatorii de băi în Dunăre că fluviul este deosebit de periculos chiar şi pentru înotătorii buni, însă nu toţi ţin cont de recomandări, gândindu-se că lor nu li se poate întâmpla ceva rău.
Categorie articol: 

Comentarii