Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăila intră sub cod portocaliu și, ulterior, sub cod roșu de vânt și viscol, începând de miercuri seară

* ninsoarea vine în forță, după o întârziere calendaristică de 2 luni * meteorologii avertizează că în județul nostru va fi vânt puternic și va ninge viscolit * codurile portocaliu și roșu intră în vigoare astăzi, rămânând valabile până joi dimineață

 

 

Vremea se schimbă radical! Meteorologii au emis două alerte ce vizează județul nostru, una de cod portocaliu și una de cod roșu. Codul portocaliu de vânt și ninsoare viscolită va intra în vigoare astăzi, 5 februarie, de la ora 17.00 și va rămâne în vigoare până joi, 6 februarie, ora 8.00. În jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 70...85 km/h, temporar va ninge viscolit determinând scăderea vizibilității. În județele Teleorman, Giurgiu, Tulcea și local în județele Călărași, Ialomița și Brăila se va depune strat consistent de zăpadă.

Codul roșu de vânt, viscol și vizibilitate extrem de redusă va intra în vigoare tot astăzi, 5 februarie, de la ora 22.00 și rămâne valabil până joi dimineața, la ora 8.00. Pe lângă Brăila, mai sunt vizate județele Buzău, Ialomița, Călărași și Tulcea. În aceste zone vor fi intensificări puternice ale vântului cu rafale de peste 85...90 km/h, temporar va fi viscol și vizibilitatea redusă semnificativ.

Ulterior, Brăila rămâne sub cod portocaliu de vânt, ninsoare viscolită și spulberată, joi, între orele 8.00-12.00. „În estul Munteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea vântul va continua să prezinte intensificări susținute cu rafale de 70...80 km/h, iar în Carpații Meridionali și de Curbură peste 80...90 km/h viscolind și spulberând ninsoarea și determinând scăderea vizibilității”, se arată pe site-ul Administrației Naționale de Meteorologie.
Categorie articol: 

Comentarii