Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăila va găzdui Olimpiada Naţională de Geografie

• competiţia se va desfăşura în perioada 1-6 aprilie, peste 200 de elevi olimpici fiind aşteptaţi să sosească în oraşul nostru

 

Brăila va fi anul acesta gazda Olimpiada Naţionale de Geografie. Competiţia se va desfăşura îm perioada 1-6 aprilie şi va reuni cei mai buni elevi din ţară. În total, 220 de elevi de clasele VIII-XII şi peste 80 de profesori sunt aşteptaţi în oraşul nostru.

Olimpiada va cuprinde două probe: una teoretică - cu o pondere de 75% în media finală şi proba practică - cu o pondere de 25% în media finală. Durata probei teoretice este de 3 ore, iar a celei practice de 60 minute. 

Tot în judeţul nostru, în urma rezultatelor obţinute la etapa naţională, va avea loc selecţia lotului care va reprezenta România la competiţiile internaţionale de geografie.

Pe parcursul şederii în oraşul nostru, elevii şi profesorii însoţitori vor vizita atracţii turistice cunoscute, cum ar fi Teatrul “Maria Filotti”, Biserica Greacă, Ceasul din Piaţa Traian, Muzeul Brăilei “Carol I” etc, şi vor face o plimbare pe Dunăre cu Nava Borcea.

Reamintim că anul trecut elevii noştri au câştigat 4 distincţii la Olimpiada Naţională de Geografie.

 
Categorie articol: 

Comentarii