Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăila, tot în întuneric. Luminiţele de sărbătoare, în faza de deliberare

A trecut deja o săptămână din luna decembrie, a venit şi a plecat Moş Nicolae, iar oraşul rămâne în continuare mohorât, noapte de noapte. Nu tu un târg de Crăciun, nu tu o ghirlandă luminoasă pe stradă, parcă nici nu s-ar apropia Crăciunul. Brăilenii au taxat dur această bâlbă a administraţiei loale pe site-urile de socializare, inclusiv în comentariile postate pe pagina web a cotidianului nostru, mai ales că nu este pentru prima dată când la noi se întârzie cu iluminatul festiv, în timp ce majoritatea oraşelor s-au gătit de deja de sărbătoare încă de la 1 Decembrie sau din seara de ajun a Sf. Nicolae. Ieri, 7 decembrie, comisia de licitaţie din cadrul Primăriei Brăila încă nu stabilise firma ce ar urma să se ocupe de iluminatul festiv, deşi vinerea trecută, edilul-şef estimase că din prima zi a săptămânii vor demara pregătirile. N-a fost să fie! 

Contactat, ieri, pentru a vedea dacă s-a stabilit firma ce se va ocupa de luminile de sărbători din oraş, viceprimarul Doiniţa Ciocan a precizat că procedurile vor fi încheiate, cel mai probabil, abia astăzi. "Comisia este în continuare în evaluare şi astăzi (ieri - n.r.). Din ce ne-au spus ei în această dimineaţă, abia mâine (astăzi - n.r.), în partea a doua a zilei, vom avea un răspuns. Interesul nostru major este să se finalizeze procedura cât se poate de repede", a declarat Ciocan.
Ce se va întâmpla însă dacă apar contestaţii la rezultatul procedurii? În mod evident, se va mai întârzia câteva zile până se soluţionează contestaţia pe plan local, iar dacă reclamantul va fi insistent şi se va adresa CNSC (Comisiei Naţionale de Soluţionare a Contestaţiilor), vor mai zbura alte câteva zile fără ca măcar un amărât de bec colorat să fie montat şi aprins.
De precizat că două firme se luptă în oferte în cadrul procedurii de achiziţie publică pentru iluminatul festiv: "Uniel Serv" şi "Sevenerg", ambele din Brăila. Contractul este destul de tentant pentru că discutăm despre o notă de plată de maxim 1,2 milioane lei, fără TVA, bani alocaţi de municipalitate special pentru a da viaţă şi culoare oraşului acum, pe perioada sărbătorilor de iarnă.
Mai trebuie spus că, până anul acesta, de iluminatul festiv s-a ocupat "Luxten", operator cu care municipalitatea a avut un acord cadru privind asigurarea iluminatului stradal pe raza urbei. În 2014, pentru sărbătorile de iarnă Primăria a plătit firmei respective 1,5 milioane lei.

 
Categorie articol: 

Comentarii