Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăila suntem noi!

La sfârşitul lunii trecute, în Brăila s-a dat în folosinţă un parc de joacă pentru copii, un spaţiu modernizat şi dotat ca în Occident. Părculeţul de la Romarta Nouă  a necesitat o investiţie de peste 124.000 lei pentru reabilitare, întrucât spaţiul respectiv a fost vandalizat de nenumărate ori până acum, asemenea altor locuri destinate copiilor, de către personaje certate cu simţul civic sau cu un mod de viaţă civilizat. Despre persoane care sparg seminţe, indivizi care consumă băuturi alcoolice, fumează şi aruncă chiştoacele de ţigări la tot pasul, despre cei care distrug băncile sau deteriorează leagănele ori alte obiecte de joacă pentru cei mici, am tot scris, atât în paginile ziarului, cât şi pe reţelele de socializare. Din păcate, nici poliţiştii comunitari, nici alte persoane plătite din banii noştri ca să prevină actele de vandalism sau să îi amendeze pe făptaşi nu au intervenit şi nici nu sunt semnale că vor să intervină. În timp ce oamenii de ordine se plimbă graţios prin locurile doar de ei ştiute, în parcurile din oraş, pe bulevard sau pe Faleza Dunării, continuă să facă legea diverse găşti de tineri sau indivizi mai puţin tineri, care monopolizează spaţiile respective până după miezul nopţii şi lasă dezastru în urma lor. Pentru astfel de specimene se pare că nu există metode de constrângere, nu există amenzi, nu există reprezentanţi ai ordinii publice care să îi pună la punct pentru actele de vandalism sau să le administreze amenzi pe măsură. Pentru  siguranţa investiţiilor făcute în părculeţul de la Romarta Nouă şi a bunurilor din dotare, însemnând leagăne şi băncuţe, dar şi a stratului de tartan colorat, care a înlocuit spaţiul verde, care devenise inexistent, autorităţile locale au montat camere de luat vederi, iar poliţiştii locali au fost îndrumaţi să aplice amenzi.

Pe pagina sa de socializare, după ce a anunţat că s-a dat în folosinţă încă un parc de joacă modernizat şi că vor urma şi celelalte, în diverse zone ale Brăilei, primarul Marian Dragomir  a solicitat cu majuscule cetăţenilor municipiului: VĂ ROG SĂ LE PĂSTRAŢI !, mulţumind anticipat.

Exact despre asta este vorba: noi nu mai ştim să păstrăm. Ne batem joc de oraşul nostru, nu suntem în stare să ne bucurăm de câteva clipe de relaxare într-un parc sau pe bulevard, suntem sufocaţi de gunoaie şi de indivizi care vandalizează băncile sau spaţiile verzi, dar nu avem curajul de a reacţiona. Nu ştiu dacă poliţiştii comunitari au dat sau nu amenzi persoanelor care distrug băncile din parcuri sau celor care aruncă peturi pe spaţiile verzi, dar, atunci când este cazul, chiar avem nevoie ca oamenii de ordine să intervină, nu doar să defileze doi câte doi, depănând poveşti. Avem nevoie ca angajaţii de la BRAICATA chiar să îşi facă datoria, nu doar să plimbe măturoiul şi să lenevească ore în şir pe o bancă în parc sau să îşi bea cafeaua la colţul străzii. Până când nu se vor aplica amenzi usturătoare celor care vandalizează oraşul, nu se va schimba nimic pe malul stâng al Dunării, iar noi ne vom plânge în permanenţă că “vrem o ţară ca afară”, sau vom arunca motanul dezastrului în ograda autorităţilor locale, cum facem de obicei. Şi, ar fi bine să nu uităm că fiecare dintre noi, cu bune sau cu rele, reprezintă o părticică din acest oraş: Brăila suntem noi!
Categorie articol: 

Comentarii