Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăila, sub cod galben de ploi. Șoseaua Râmnicu Sărat, blocată sub podul CFR. Mai multe case inundate

* două mașini au rămas în apa strânsă sub podul care traversează Șos. Râmnicu Sărat * 10 gospodării din cartierul Lacu Dulce sunt inundate, iar pompierii intervin cu 3 motopompe * primarul susține că apa a refulat din canalizare, iar o problemă ar fi reprezentată și de pamperșii, bluzele și alte ambalaje, care au obturat canalizările * probleme sunt și pe alte străzi din municipiu

 

 

 

Ploaia rapidă și în cantitate mare a transformat mai multe zone ale Brăilei în „acvarii”. Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Brăila și cele ale CUP Dunărea intervin pe mai multe străzi, dar și la unele case, inundate. Sub podul de pe Șos. Râmnicu Sărat, două mașini au rămas în apă, iar ceilalți participanți la trafic și-au urcat autoturismele pe lângă picioarele podului, pentru a le feri de natura dezlănțuită. Polițiștii sunt și ei prezenți în zonă.

ISU intervine cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și 3 motopompe în cartierul Lacu Dulce, unde sunt circa 10 curți inundate.

Primarul municipiului, Marian Dragomir, merge în toate zonele afectate de ploaia masivă. „Într-o perioadă scurtă de timp, a plouat în cantitate foarte mare, iar în anumite zone a refulat apa din canalizare. Cei de la ISU și CUP Dunărea au intervenit imediat, dar nu au putut face față la întreaga cantitate de apă. Și acum sunt în oraș și acționează. Pe lângă problemele legate de cantitatea de apă, au mai apărut altele pentru că în canalizări s-au găsit pamperși, bluze, ambalaje, lucruri care nu aveau ce căuta acolo. Toate acestea obturează canalizările. Probleme sunt pe strada Dianei, Șoseaua Râmnicu Sărat, strada Garofiței în Catanga, Miron Costin, Ion Neculce, Calea Galați de la Doboranților până la Griviței, George Enescu, Praporgescu. Acum a plecat vidanja în Lacu Dulce. Pe Garofiței sunt echipaje și de la CUP, și de la ISU. Acolo nu există canalizare, rețelele sunt prinse în programul POIM care nu a început încă”, ne-a declarat Dragomir.

Vestea proastă e că ploaia va continua să cadă în cantități semnificate. Meteorologii au emis o nouă avertizare de cod galben valabil și pentru județul Brăila, în intervalul 30 iunie ora 6.00 – 1 iulie ora 6.00. „În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei și Maramureșului, precum și în jumătatea de nord a Munteniei și în zona montană a Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și izolat grindină. Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantități de apă de peste 25/l mp și izolat 40...50 l/mp”, se arată pe siteul Administrației Naționale de Meteorologie.

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii