Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăila a primit doar 1,8 milioane lei de la Guvern, pentru că atât a cerut CJ

• preşedintele PSD Brăila Mihai Tudose şi senatorul Ion Rotaru au dorit să facă anumite clarificări după ce parlamentarii opoziţiei au criticat faptul că Guvernul Viorica Dăncilă a alocat prea puţini bani judeţului nostru prin HG 977/2018 • cei doi au precizat că nu se pune problema de “răzbunări” ale liderului PSD Liviu Dragnea sau alocări discreţionare • 1,8 milioane lei este fix suma solicitată de Consiliul Judeţean Brăila pentru a ajuta primăriile comunelor care nu mai au bani de salarii, prin urmare atât a primit, a explicat Tudose • social-democraţii au mai punctat că Guvernul va mai aloca o sumă importantă şi pentru cofinanţarea unor proiecte, tot la solicitarea CJ Brăila

 

Liderii social-democraţi brăileni nu au primit prea bine criticile venite din partea parlamentarilor opoziţiei în legătură cu faptul că Guvernul PSD a alocat prea puţini bani judeţului nostru la alocările din Fondul de Rezervă, prin HG 977/2018. Preşedintele PSD Brăila Mihai Tudose a dorit, zilele trecute, să clarifice faptul că nu se pune problema de “răzbunări” ale liderului partidului Liviu Dragnea, nici despre alocări discreţionare. Acesta a explicat că judeţul Brăila a primit doar 1,8 milioane lei pentru că exact asta a fost suma solicitată de la nivelul CJ Brăila pentru a ajuta primăriile unor comune care au întâmpinat probleme la plata salariilor.

“Am văzut un freamăt în Brăila. Toate forţele politice spun: «Doamne! Dar ce bani puţini a primit Brăila!» Vă spun că judeţul nostru a primit - la cent, dacă vreţi -, exact cât a cerut. Acela era deficitul pe salarii la Primării. S-au dat bani pe salarii la primării în toată ţara. Punct. Toată lumea ţipă că a primit Brăila doar 1,8 milioane lei. Vă spun că atât a cerut Consiliul Judeţean pentru nişte localităţi care aveau dificultăţi cu plata salariilor”, a declarat Tudose.

Întrebat dacă există posibilitatea unei răzbunări din partea conducerii partidului, după episodul în care organizaţia PSD Brăila s-a aflat în tabăra celor care l-au contestat pe Liviu Dragnea, Tudose a afirmat că nu se pune problema.

“Să fim serioşi. Eu aş spune chiar dimpotrivă. Şi mâine mai este o şedinţă de Guvern unde judeţul Brăila va mai primi nişte bani. Şi vă mai spun un lucru, că se ajunge la chestii de genul ăsta: «vecinului de ce i-ai dat în pungă obiecte în valoare de 3 ori mai mare decât mi-ai dat mie?». Păi, este bolnav. I-am pus medicamente, vrei să îţi dau şi ţie? Dar tu nu eşti bolnav. Comparaţia asta cu «celălalt a primit mai mult» nu e în regulă”, a mai declarat Tudose, explicând că la unele localităţi s-a ţinut cont de problemele reale pe care le-au avut.

 

Rotaru: «S-au făcut nişte afirmaţii gratuite şi avem de-a face cu o eroare de raţionament»

Extrem de deranjat de modul în care parlamentarii opoziţiei au pus problema alocării sumei de 1,8 milioane lei către judeţul Brăila, s-a arătat şi senatorul Ion Rotaru.

“Eu aş fi vrut să am un punct de vedere în legătură cu nişte afirmaţii care se fac de nişte oameni care ori nu cunosc realitatea, ori nu vor să o recunoască. Trebuie să lămurim lucrurile cu această alocare. Situaţia este foarte clară: ce a solicitat Brăila a fost pentru partea de salarii la autorităţile locale, acolo unde nu s-au încadrat pe buget. Şi vă spun că s-au primit banii integral, aşa cum au fost solicitaţi, şi au fost repartizaţi ca atare, conform solicitărilor. Fără niciun fel de discriminare şi fără niciun fel de parti-pris politic. Deci din punctul ăsta de vedere s-au făcut nişte afirmaţii gratuite şi avem de-a face cu o eroare de raţionament. Pe de altă parte, Brăila, Consiliul Judeţean, a mai solicitat nişte sume pe partea de cofinanţare, pe proiecte. Cheltuieli de capital într-un cuvânt. Bani care pot fi folosiţi şi cu alte destinaţii, nu numai pentru salarii, iar în proxima şedinţă de Guvern, va fi luată în calcul şi această solicitare a Consiliului Judeţean Brăila. Deci aşa stau lucrurile şi nu altfel. Nu aş vrea să se ducă înspre opinia publică ideea că, pe de o parte, nu suntem interesaţi să susţinem financiar solicitările Consiliului Judeţean, ale autorităţilor locale, pe de altă parte, că realitatea e alta decât ceea ce v-am spus”, a explicat Rotaru.

Reamintim că atât deputatul PNL Vasile Varga, cât şi deputatul independent Emilia Meiroşu (Pro România) au criticat alocările făcute recent de Guvernul Viorica Dăncilă, precizând că sumele s-au dat discreţionar, judeţul Brăila situându-se aproape de coada clasamentului cu 1,8 milioane lei, în timp ce Vaslui a primit 19,3 milioane lei.
Categorie articol: 

Comentarii