Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăila, pe locul 9 în topul amenzilor date de Protecţia Consumatorilor

* la nivel de regiune, singurul judeţ în faţa noastră este Constanţa, cu aproape 2 milioane de lei amenzi

A plouat cu amenzi în pieţele şi magazinele din Brăila, aplicate de comisarii de la Protecţia Consumatorilor. De la începutul anului, mai precis în perioada ianuarie - aprilie, instituţia a strâns peste 1,63 milioane de lei amenzi. Suma poziţionează comisariatul local al OPC pe locul 9 într-un top la nivel naţional, în care criteriul de departajare este valoarea amenzilor aplicate de OPC din ţară, clasament prezentat de www.econtext.ro. Interesant de subliniat este că Brăila a surclasat Galaţiul (0,67 milioane lei) sau Iaşiul (0,68 milioane lei), judeţe cu mult mai mari atât ca număr de locuitori cât şi ca industrie.
Pe primele locuri în clasamentul naţional se situează în mod evident Bucureştiul, împreună cu judeţul Ilfov, cu aproape 5 milioane de lei amenzi, urmate de Prahova cu 4 milioane lei şi Braşov cu aproape 3,2 milioane lei. La polul opus s-au clasat Covasna, Botoşani, Sălaj şi Buzău, unde comisarii de la Protecţia Consumatorilor au aplicat amenzi sub 300.000 lei.
Dacă ne raportăm la regiunea de dezvoltare din care facem parte, singurul judeţ care ne depăşeşte este Constanţa, cu amenzi în cuantum de 1,95 milioane lei, iar după noi se situează Vrancea cu 1,26 milioane lei.
Reporterii "Obiectiv" au încercat să obţină un comentariu din partea OPC Brăila, însă conducerea a precizat că până nu obţine de la Agenţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor o confirmare a datelor prezentate pe www.econtext.ro se abţine de la orice declaraţii.
Categorie articol: 

Comentarii