Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăila, pe lista producătorului american de maşini electrice şi baterii «TESLA»

• în judeţul nostru ar urma să apară un punct de încărcare rapidă “Supercharger”, însă nu se ştie termenul exact • totul face parte din planul companiei de a se extinde în Europa Cetrală şi de Est

 

Producătorul american de maşini electrice şi baterii “Tesla” intenţionează să se extindă în Europa Centrală şi de Est, fapt pentru care a fost invitat în România pentru o vizită de documentare. Astfel, potrivit site-ului producătorului, compania urmează să instaleze în România trei puncte de încărcare rapidă “Supercharger”, oraşele vizate fiind Brăila, Craiova şi Bucureşti, dar fără a menţiona un termen precis. În prezent, cele mai apropiate sunt în Ungaria, potrivit Digi24.

Anunţul despre extinderea companiei în Europa Centrală şi de Est a fost făcut de ambasada României la Washington, după ce ambasadorul George Maior a discutat cu reprezentanţi ai firmei. “Tesla” vrea să extindă în această parte a continentului infrastructura dedicată vehiculelor electrice pe care le produce, dar şi noile tehnologii de stocare a energiei sau elementele ce susţin dezvoltarea oraşelor inteligente. “George Maior a prezentat măsurile implementate de România pentru dezvoltarea utilizării energiilor regenerabile şi a menţionat sprijinul financiar oferit de Guvern pentru achiziţia de maşini electrice”, mai notează Digi24.
Categorie articol: 

Comentarii