Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăila paralizată de grevă

Astăzi, nu vă duceţi copiii la şcoală şi evitaţi să ajungeţi pe la Direcţia Muncii, Casa de Pensii, Finanţele Publice, Şomaj, ba chiar şi prin Palatul Administrativ. Nu de alta, dar nu prea o să aveţi cu cine discuta. Mai mult, nu pierdeţi vremea să vă deplasaţi la vreun spital, decât dacă e urgenţă, sau să cerţi ajutorul poliştilor dacă nu e musai. Nu de alta, dar vă consumaţi timpul, nervii şi banii de transport de pomană. Pentru că astăzi, cei mai mulţi lucrători din aceste domenii sunt în grevă, conform legii ei fiind obligaţi să asigure doar urgenţele, acolo unde este cazul.
Concret, astăzi, câteva mii de brăileni, membri ai federaţiei sindicale Alianţa Bugetarilor din România, sunt în grevă generală. Este vorba de salariaţii din învăţământ, sănătate, finanţe, administraţie publică şi siguranţă publică. Practic, astăzi, toate aceste sectoare în care ei îşi desfăşoară activitatea vor fi blocate, total sau parţial. Până în prezent, singurii care au confirmat că vor avea program cu publicul sunt salariaţii Primăriei, care, deşi s-au declarat solidari cu acţiunile colegilor, nu vor opri lucrul.
Lista revendicărilor formulate de protestatri cuprinde 3 puncte majore: renegocierea în regim de urgenţă a Legii cadru privind salarizarea unitară a personalului bugetar, stoparea disponibilizărilor din sectorul bugetar şi renunţarea la acordarea concediului fără plată forţat.
Alianţa Bugetarilor este formată din FSLI, Federaţia "Alma Mater", Federaţia "Spiru Haret", Federaţia Sanitas, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţia Locală, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Publică "Publisind", Federaţia Naţională a Sindicatelor din Finanţe, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Muncă şi Solidaritate Socială, Federaţia Naţională a Statisticienilor, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi Sindicatul Naţional al Poliţiştilor.
Protestul lor va continua pe 7 octombrie, cu un miting şi un marş de protest în Capitală.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii