Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăila ocupă un loc fruntaş în Patrula de Reciclare

Pe parcursul anului trecut, Brăila a avut o contribuţie importantă la Patrula de Reciclare, un program naţional de educaţie de mediu desfăşurat de Asociaţia Română pentru Reciclare "RoRec", cu avizul Ministerului Educaţiei Naţionale şi cu sprijinul Inspectoratelor Şcolare Judeţene. Sute de profesori şi mii de elevi din toată ţara fac parte din Patrula de Reciclare, încurajând comportamentul responsabil faţă de mediu în comunităţile lor şi promovând colectarea selectivă a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE).
Din 2011, de la lansarea la nivel naţional a acestui proiect, s-au colectat peste 700.000 kg de DEEE.
În ediţia 2013 - 2014 a programului, printre companiile care au răspuns apelului profesorilor şi elevilor din cadrul Patrulei de Reciclare s-au numărat şi SC "Dunărea" SA şi SC "Comcereal" SA Brăila care au casat, fiecare, peste o tonă de deşeuri electrice, situându-se astfel în topul clasamentului, alături de companii din Bucureşti, Vâlcea, Constanţa sau Sibiu.
"Până în septembrie 2015, ne-am propus să atingem cantitatea de 1.000.000 kg de deşeuri electrice colectate de Patrula de Reciclare, de la lansarea programului, iar premisele sunt favorabile", anunţă Andreea Idriceanu, managerul de comunicare al Asociaţiei RoRec.
Firmele, instituţiile, şcolile şi persoanele pot preda la reciclare deşeuri electrice la punctele de colectare de peste tot din ţară, sunând la TelVerde 0800 444 800 (apel gratuit în toate reţelele de telefonie) sau scriind la suporterpatrula@rorec.org.

 
Categorie articol: 

Comentarii