Mergi la conţinutul principal

Brăila nu mai are niciun caz de coronavirus. Ce urmează?

* managerul Spitalului Județean ne-a declarat că lucrurile nu se vor schimba, adică secția de Boli Infecțioase rămâne în continuare pregătită pentru a primi și trata posibili pacienți infectați cu COVID-19 * chiar dacă din 15 mai s-a anunțat relaxarea restricțiilor, prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, ne-a declarat că autoritățile vor rămâne vigilente

 

 

 

Vestea că Brăila nu mai are niciun caz pozitiv de coronavirus nu a putut decât să bucure pe toată lumea, mai ales că este prima zonă curată din România. Chiar dacă în prezent situația este sub control, pericolul pandemiei nu a trecut, motiv pentru care lucrurile nu se vor schimba în ceea ce privește modul de funcționare a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Brăila. Concret, așa cum ne-a declarat managerul Delia Râșnoveanu, secția de Boli Infecțioase va rămâne în continuare pregătită să trateze posibilii pacienți cu COVID-19.

”Secția va funcționa ca și până acum. Nu am primit indicații că putem declara secția de Covid-19 închisă și să revenim la normal pentru că pericolul pandemiei nu a trecut. Vom lucra ca și până acum. Noi sperăm să nu mai fie cazuri pozitive de COVID-19 dar suntem pregătiți pentru orice situație”, ne-a declarat dr. Delia Râșnoveanu, managerul Spitalului Județean de Urgență Brăila.

Întrebată câți bolnavi de COVID-19 pot fi tratați simultan în secția de Boli Infecțioase, aceasta ne-a spus că sunt disponibile 60 de paturi. La acestea se adaugă cele 30 de paturi la secția ATI II și paturile pregătite la Maternitate. Precizăm că la SJU Brăila sunt 5 medici infecționiști și 3 medici specializați în Anestezie-Terapie Intensivă.

Faptul că nu ne putem culca încă pe-o ureche ni l-a declarat și prefectul Brăilei, Cătălin Boboc, care a ținut să sublinieze că trebuie să fim în continuare vigilenți.

”Așa cum am mai spus, în continuare DSP Brăila face testări. Sunt persoane care vin la spital și dacă prezintă simptome de COVID-19 sunt tratate ca atare, ca și pacienți suspecți. Asta nu înseamă că sunt și pozitivi dar ei sunt tratați într-un anume mod pentru ca personalul sanitar să fie în siguranță și își iau toate măsurile de protecție. Noi, astăzi (n.r. – ieri), suntem la 0 cazuri internate. Vreau să rog brăilenii și autoritățile să privim acest lucru doar ca o fotografie de moment. Evident că ne dorim cu toții să nu apară cazuri noi dar nu avem această garanție. Nu avem de unde să știm toți cetățenii pe unde se duc, cu cine interacționează. Se pot expune unui anumit tip de risc. Deci toată lumea rămâne în stare de alertă. N-am auzit de la specialiști că riscurile au trecut. Riscurile sunt în continuare și trebuie să rămânem la fel de responsabili ca și până acum ca să putem trece cu bine de finalul acestei crize”, a declarat Cătălin Boboc.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro