Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăila nu mai are loc la Terapie Intensivă pentru bolnavii Covid-19

• toate cele opt paturi din Spitalul Judeţean erau ocupate, ieri, după cum ne-a declarat managerul unităţii spitaliceşti • dr. Delia Râşnoveanu ne-a mai spus că se vor căuta soluţii pentru suplimentarea locurilor, iar dacă nu vor face faţă, vor apela la varianta transferării pacienţilor Covid-19 în alte judeţe • în weekend, aproape 100 de cazuri de infecţii cu virusul SARS-CoV-2 au fost confirmate în judeţul nostru şi s-au înregistrat nouă decese

 

Situaţia Covid-19 în judeţul nostru pare să fie din ce în ce mai gravă. Ieri, paturile ATI din Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Brăila destinate bolnavilor de Covid-19 erau toate ocupate de pacienţii care au facut forme grave ale bolii. Aşa cum ne-a declarat managerul unităţii spitaliceşti, dr. Delia Râşnoveanu, chiar şi în această situaţie se vor găsi soluţii pentru bolnavii Covid-19 care trebuie internaţi la terapie intensivă.

“Avem opt paturi ocupate din totalul de opt disponibile. Deocamdată aşteptăm să vedem ce se întâmplă în continuare. Dacă se agravează un pacient încercăm să îl rezolvăm şi la nivelul salonului şi numai dacă e neaparat nevoie de terapie încercăm să suplimentăm cu paturi. Dacă nu vom reuşi să suplimentăm, luăm în calcul varianta transferării pacienţilor în alt judeţ. Noi vom anunţa în Centrul Naţional de Coordonare şi ei vor decide, în funcţie de locuri, unde putem trimite pacienţii. Şi noi tot prin ei am primit bolnavi din alte părţi”, ne-a declarat dr. Delia Râşnoveanu, managerul Spitalului Judeţean.

 

Aproape 100 de cazuri noi în weekend şi 9 decese

Criza Covid-19 e departe de a se fi încheiat, cu fiecare weekend care trece fiind raportate noi şi noi cazuri. Spre exemplu, la sfârşitul săptămânii trecute, sâmbătă şi duminică, au fost confirmate aproape 100 de noi cazuri de coronavirus la nivelul judeţului nostru. Sâmbătă, 17 octombrie, potrivit datelor transmise de autorităţile brăilene, au fost confirmate 52 de noi cazuri şi 5 decese. Este vorba despre trei pacienţi din Brăila, unul din localitatea Corbu Nou şi un bolnav din Tulcea care a fost transferat la Brăila.

Duminică, 18 octombrie, alte 41 de cazuri Covid-19 au fost raportate de autorităţi. De asemenea, au fost înregistrate şi alte 4 decese în rândul bolnavilor brăileni.

 

Alte 29 cazuri raportate luni

Asta reiese din raportarea pentru data de ieri, 19 octombrie, făcută de autorităţile brăilene. Totodată, s-a înregistrat şi un nou deces în rândul unui pacient brăilean.

De la începutul pandemiei şi până acum au fost înregistrate la nivelul judeţului Brăila 3.107 cauzuri şi 137 de decese. Precizăm că 624 persoane se aflau în carantină la domiciliu, alte 119 de persoane se aflau în izolare la domiciliu, iar în Spitalul Judeţean se aflau internaţi 241 de pacienţi care au luat virusul SARS-CoV-2.

Ieri, potrivit raportării Ministerului Afacerilor Interne, la nivel naţional au fost înregistrate 2.466 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), cele mai multe cazuri fiind în municipiul Bucureşti - 581 cazuri şi judeţele Braşov - 139 cazuri, Iaşi - 125 cazuri şi Prahova - 125 cazuri.

La nivel naţional, ieri, în unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 era de 10.296. Dintre acestea, 757 erau internate la ATI.
Categorie articol: 

Comentarii