Mergi la conţinutul principal

Brăila, mai bogată cu patru proiecte Regio

Pe final de 2015 s-au încheiat mai multe proiecte implementate prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013 pentru municipiul Brăila. Vorbim aici de reabilitarea Şcolii Gimnaziale "Sfântul Andrei", reabilitarea, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului de specialitate al Spitalului de Psihiatrie, înfiinţarea unui Centru de informare şi promovare turistică pentru Brăila, dar şi de renovarea unui imobil pentru locuinţe sociale.
Prin modernizarea Şcolii "Sfântul Andrei" s-a dorit aducerea acesteia la standarde europene. După cum am precizat, proiectul a fost implementat prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, Axa Prioritară 3: "Îmbunătăţirea infrastructurii sociale". În cadrul conferinţei de presă organizate la închiderea proiectului, au fost prezentate rezultatele şi indicatorii obţinuţi în urma finalizării lucrărilor, detalii despre finanţator, etapele parcurse şi echipa de management care a făcut posibilă derularea proiectului în condiţii optime.
Obiectivul general al proiectului a vizat îmbunătăţirea calităţii infrastructurii de educaţie pentru asigurarea unui proces educaţional la standarde europene, precum şi creşterea participării populaţiei şcolare şi a adulţilor la procesul educaţional.
Reabilitarea unităţii şcolare a constat în modernizarea, amenajarea şi dotarea cu material didactic şi echipament IT a clădirii. Acum, elevii de la "Sfântul Andrei" se pot lăuda cu un cabinet de desen ce are şi anexă, laborator fonic, laborator de informatică, cabinet de matematică, grupuri sanitare separate, grup sanitar pentru persoane cu handicap, dar şi o sală de festivităţi cu spaţiu de depozitare.

Ambulatoriul Spitalului de Psihiatrie, reabilitat

Proiectul pentru reabilitarea, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului de specialitate al Spitalului de Psihiatrie "Sfântul Pantelimon" a fost implementat, de asemenea, prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, Axa Prioritară 3: "Îmbunătăţirea infrastructurii sociale".
Obiectivul general al proiectului a vizat crearea premiselor necesare pentru asigurarea populaţiei cu servicii esenţiale, contribuind astfel la atingerea obiectivului european al coeziunii economice şi sociale, prin îmbunătăţirea infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală, educaţie, sociale şi pentru siguranţa publică în situaţii de urgenţă. Obiectivul specific a fost acela de a reabilita, moderniza şi dota ambulatoriul spitalului, ce deserveşte atât judeţul Brăila, cât şi localităţi din alte judeţe.
Lucrările efectuate au fost următoarele: de arhitectură, rezistenţa clădirii, de instalaţii (sanitare interioare, interioare de canalizare ape uzate menajere, de încălzire pentru asigurarea confortului termic pe timp friguros, instalaţii de climatizare pentru asigurarea confortului termic pe timp de vară, instalaţii electrice, de semnalizare, alarmare şi alertare în caz de incendiu), sistem de detecţie şi avertizare la efracţie, sistem de supraveghere şi înregistrare video şi reţea structurată voce-date.
În cadrul acestui ambulatoriu se vor acorda servicii medicale de specialitate pentru pacienţii a căror stare de sănătate nu impune internarea. Spaţiul aferent ambulatoriului a fost prevăzut cu cabinete de consultaţie, camere tratament, birou programare şi evidenţa pacienţilor.

Gata, avem Centru de informare şi promovare turistică!

Recent, a avut loc şi conferinţa de presă pentru proiectul "Centru de informare şi promovare turistică din municipiul Brăila", implementat prin POR, dar pe Axa Prioritară 5: "Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului". Valoarea totală a acestuia a fost de 438.169,77 lei, din care contribuţia Uniunii Europene - 395.974,02 lei, contribuţia din bugetul naţional - 33.432,35 lei şi contribuţia beneficiarului - 8.763,40 lei. Proiectul s-a derulat în perioada 25.09.2014 - 31.12.2015.
Obiectivul general al acestuia a constat în îmbunătăţirea infrastructurii de informare şi prezentare a zonelor şi obiectivelor turistice ale municipiului nostru, dar şi a zonelor limitrofe. Proiectul şi-a propus să determine creşterea calitativă, la standarde europene, a ansamblului condiţiilor de practicare a turismului, cu impact direct asupra creşterii cererii de turism pentru Brăila, ca destinaţie turistică naţională şi europeană.
Obiectivele specifice ale proiectului au fost înfiinţarea centrului de informare turistică, instituirea unui sistem integrat şi informatizat al ofertei turistice locale, dar şi promovarea potenţialului turistic local prin îmbunătăţirea imaginii de destinaţie turistică a Brăilei.
Pe lângă construirea acestui centru, cei care au implementat proiectul au reuşit să-l şi doteze cu echipamente de specialitate şi cu mobilier, au realizat un site cu informaţii (www.cniptbraila.ro), şi au creat astfel un loc de muncă.

Locuinţe sociale pe Ancorei

Un alt proiect implementat prin POR 2007 - 2013, Axa Prioritară 1: "Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - poli urbani de creştere" a fost finalizat recent. Acesta a presupus renovarea unui imobil situat pe strada Ancorei, în vederea amenajării de locuinţe sociale.
Obiectivul general al proiectului a fost creşterea dezvoltării sociale într-un mod durabil, potrivit nevoilor şi resurselor locale specifice. Obiectivul specific al proiectului l-a constituit creşterea rolului social al polului de dezvoltare şi a calităţii infrastructurii sociale la nivelul municipiului.
Prin renovarea şi recompartimentarea clădirii de pe strada Ancorei s-au realizat şapte apartamente cu o cameră, o încăpere pentru centrala termincă, hol de intrare, coridor şi scară de acces la etaj şi magazie de depozitare, toate acestea situate la parter. La etaj, există acum şase apartamente cu o cameră, 1 apartament cu două camere, coridor şi casa scării.
Fiecare apartament cu o cameră dispune de un vestibul cu o suprafaţă de 5 mp, de o cameră cu o suprafaţă de 22 - 26 mp, bucătărie de 9,5 - 12 mp şi o baie proprie, echipată complet, de circa 4,20 mp. Apartamentul de 2 camere de la etaj dispune de o cameră de zi de 28 mp, de un dormitor de 19,5 mp, bucătărie de 11 mp, şi de un vestibul de 8 mp.
Astfel, proiectul vizează îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor care fac parte din categoriile sociale aflate în situaţia de a solicita locuinţe sociale, în general, şi implicit a categoriilor sociale defavorizate, inclusiv romi, în particular.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro