Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăila a intrat oficial în lumea hocheiului românesc

“Tigers” Sport Plus a avut o evoluţie peste aşteptări la primul concurs organizat de federaţia de specialitate • la turneul de la Braşov au participat echipe de copiii de la toate cluburile din România

 

În weekend-ul trecut, copiii sub 8 ani de la clubul ACS Sport Plus Brăila au participat pentru prima dată la un turneu oficial organizat de Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă. Competiţia a avut loc patinoarului olimpic din Braşov şi a reunit la start echipele U8, U10 şi U12, de la toate cluburile existente în ţară.

Înscrisă în proiectul federaţiei de specialitate a fost şi formaţia pregătită de marele ex-hocheist, Cătălin Geru, “Tigers” Sport Plus Brăila. Cu toate emoţiile unei astfel de competiţii, hocheiştii de la Sport Plus au debutat cu o victorie, 3-0, în disputa cu Corona Braşov B. Entuziasmul micuţilor jucători brăileni şi al părinţilor a crescut după un al doilea succes, 4-0, cu Gladiators Dunărea Galaţi.

Brăilenii au pierdut la limită, 2-1, meciul cu echipa din Sfântu Gheorghe apoi au fost învinşi la scor, de echipa din Cârţa, de departe cea mai bună formaţie a turneului de la Braşov, aşa cum susţin conducătorii clubului brăilean.

Pentru că  la primele categorii de vârstă nu se înregistrează rezultatele pe tabelă, copiii au savurat fiecare victorie, chiar şi momentele când s-au recunoscut învinşi, debutul fiind totuşi peste aşteptările tuturor.

Am trecut un alt hop. Nu conta cât înscriam sau câte goluri primeam. La vârsta aceasta ne trebuie multe astfel de întâlniri. Ne bucurăm pentru că ne-am prezentat onorabil, aşa cum mulţi nu au crezut, după aproape un an de activitate. Dar să nu uitam că avem şi copii cu doar 2-3 luni de antrenament pe gheaţă”, a precizat antrenorul Cătălin Geru.

Am parcurs bine prima etapa din cadrul proiectului la care lucrez împreună cu antrenorul Cătălin Geru. Trecem la obiective ce ne vor consolida activitatea şi ne vor crea premisele dezvoltării în plan sportiv. Dacă am ieşit bine în lumea mare cu jocul, am arătat mai puţin bine la echipament. Sperăm să rezolvăm repede şi acest aspect, deşi un echipament complet al jucătorului merge către 2.000 de lei”, a declarat Constantin Baciu, preşedintele Sport Plus Braila.

Toate echipele au fost recompensate de federatie cu diplome, cupe şi medalii.

Echipa “Tigers” Sport Plus Brăila are confirmate în perioada următoare alte două turnee, la Galaţi şi la Braşov, dar şi cu Steaua.

La turneul de la Braşov, Sport Plus a deplasat următorii jucători: Dario  Câmpeanu, Petru Loi, Nicholas Spătărescu, Mario Morun, Ştefan Chiţoiu, Bogdan Ionescu, Dante Oprişanu, Gabriel Micu, Ştefan Jercan.

 
Categorie articol: 

Comentarii