Mergi la conţinutul principal

Brăila intră oficial în cursa pentru titlul de capitală culturală europeană

Lansarea proiectului "Brăila Capitală Culturală Europeană 2021" va avea loc sâmbătă, fiind marcată printr-o sumedie de evenimente. În Parcul Monument, de la ora 11.30, va avea loc o demonstraţie pe biciclete, triciclete şi role, la care participă 1.000 de copii din învăţământul preşcolar. Fiecare coordonator va purta un tricou cu însemnele "Brăila Capitală Europeană a Culturii 2021". La finalul Paradei, copiii vor primi steguleţe, baloane inscripţionate şi dulciuri.
De la ora 12.00, în Grădina Publică, va răsuna Muzica de Fanfară cu Muzica Militară a Garnizoanei Brăila, sub bagheta dirijorului col. Petrea Gogu. De asemenea, tot În Grădina Mare, va avea loc o demonstraţie de flash mob pregătită de CID Brăila în parteneriat cu Muzica Militară a Garnizoanei Brăila. În acelaşi timp, peste 100 de lucrări ale copiilor din municipiu, având ca temă "Ziua Europei" vor fi afişate între copaci, folosind o tehnică cu totul inedită. Un program folcloric va fi pus în scenă de elevii Liceului de Arte "Hariclea Darclee" şi ai Şcolii Populare de Arte "Vespasian Lungu", coorodnatori fiind prof. Ionel Filip şi prof. George Romeo Bunea.
După amiază, la ora 15.00, activitatea se mută în faţa Primăriei. Aici se vor desfăşura "Ateliere tradiţionale din spaţiul european", târgul "Nepoţi pentru bunici", expoziţie de picturi, expoziţie documentară, precum şi spectacole de muzică şi dans cu participarea artiştilor locali şi ai trupei "Antic".
În holul Casei Tineretului va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografii "Dunărea uneşte Europa", unde vor fi expuse fotografii realizate de brăileni şi în cadrul căreia va fi premiată cea mai bună lucrare. La ora 20.05, va fi difuzat un film cu marile personalităţi pe care le-a dat Brăila.
Momentul lansării proiectului "Brăila Capitală Europeană a Culturii 2021" este programat la ora 20.12, eveniment la care vor participa şi fondatorii Asociaţiei. Totul va fi proiectat pe ecranele din afara Casei Tineretului.
Ziua se va termina cu un spectacol de muzică populară, pe platoul din faţa Primăriei, prezentat de prof. Maria Ciocan. Vor evolua Ansambluri din Siliştea, Gropeni, Chiscani, Însurăţei, Ansamblul "Ca pe Baltă" Tufeşti al Şcolii Populare de Arte şi Meserii "Vespasian Lungu", Ansambluri ale romilor, Comunităţii Ruşilor Lipoveni, Comunităţii Elene şi Comunităţii Bulgare.
La final, un impresionant joc de artificii va brăzda cerul.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro