Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăila găzduieşte două evenimente importante pentru artele marţiale din România

• Cupa “Danubius” la Brazilian Jiu Jitsu, ediţia a VI-a, şi, în premieră, Cupa României la Pangration Athlima • cele două competiţii vor avea loc sâmbătă, de la ora 9.00, în sala de jocuri de la LPS Brăila

 

Sâmbătă, începând cu ora 9.00, în sala de jocuri de la LPS Brăila, au loc două evenimente importante pentru artele marţiale din România, Cupa “Danubius” la Brazilian Jiu Jitsu, ediţia a VI-a, şi, în premieră la Brăila, Cupa României la Pangration Athlima, aceasta fiind la prima ediţie.

Cupa Danubius Brăila la BJJ, este a doua competiţie de acest gen, ca valoare şi ca număr de participanţi care se organizează în România. Anul acesta la start se vor alinia 300 de sportivi de la peste 25 de cluburi din ţară, din Bucucureşti, Timişoara, Cluj, Craiova, Piteşti, Braşov, Bistriţa, Bârlad, Mangalia, Constanţa, Focşani, Galaţi, Brăila, dar şi din Republica Moldova. Pangration Athlima este un sport antic, provenit din Grecia încă de la primele jocuri olimpice, şi care în România a apărut în urmă cu 10 ani, iar clubul brăilean Daos se numără printre fondatorii Federaţiei Romane la Pangration Athlima.

Prima ediţie a Cupa României la Pangration Athlima va alinia la start peste 150 de sportivi de la 8 cluburi din ţară. Este un sport spactaculos cu 5 probe distincte care cu siguranţă va atrage în sala LPS mulţi iubitori ai artelor marţiale.

“Mă pot declara norocos în primul rând că reuşesc să fac zi de zi ceea ce îmi place şi anume să mă ocup de artele marţiale, să le practic, să le împărtăşesc şi altora şi, nu în ultimul rând, să le pot da şansa celor care le practică să-şi testeze tehnicile în mod organizat legal, în deplină siguranţă. Le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea acestor două evenimente, părinţilor pentru încrederea acordată”, ne-a declarat Daniel Cernat, preşedintele clubului Daos.

 

Brazilian Jiu Jitsu pe înţelesul tuturor

“Brazilian Jiu Jitsu este un sport de contact care se bazează pe lupta la sol şi care, prin folosirea tehnicilor articulare şi a strangulărilor, îl forţează pe oponent să renunţe la luptă. Pe principiul folosirii cât mai eficiente a tehnicii şi, în special, a pârghiilor, în dauna calităţilor fizice, un practicant fără atribute fizice de excepţie are şanse de reuşită ridicate în luptă, în faţa unui adversar superior din punct de vedere fizic. BJJ-ul este un sport atât pentru adulţi cât şi pentru copii, ce dezvoltă abilităţi sociale şi fizice, spiritul de echipă, performanţa fizică, agilitatea mentală, dezvoltarea caracterului şi a personalităţii, vor învăţa să gândească şi să acţioneze pentru a avea reale şanse de reuşită în viaţă. Noi, ca organizatori, mentori şi antrenori, jucăm un rol cheie în educaţia tinerilor practicanţi, astfel că până în prezent acest sport a adus Brăilei nu mai puţin de 7 titluri de campioni europeni”, a mai explicat Daniel Cernat.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii