Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăila fără Stancu - ziua de probă

Stancu se alătură, astfel, unei liste lungi de „baroni locali", de la PSD şi nu numai, săltaţi de „mascaţi" şi duşi la audieri: Mircea Cosma (PSD) - presedintele CJ Prahova, Nicuşor Constantinescu (PSD) - preşedintele CJ Constanţa, Constantin Nicolescu (PSD) - preşedintele CJ Argeş, Ion Prioteasa (PSD) - preşedintele CJ Dolj, Borboly Csaba (UDMR) - preşedintele CJ Harghita, Florin Turcanu (PNL) - preşedintele CJ Botoşani, Marian Oprişan (PSD) - preşedintele CJ Vrancea.
Nu ştiu dacă Stancu este sau nu vinovat de acuzele care i se aduc (abuz în serviciu şi conflict de interese, ambele infracţiuni în formă continuată). Şi nici dacă în celelalte dosare - „Mită la PSD" şi „Dosarul incompatibilităţii" - va fi găsit vinovat ori va fi complet exonerat de orice acuzaţii. Cert este că atitudinea „baronială" a lui Bunea Stancu, instalată în ultimii 10 ani, de când conduce Consiliul Judeţean, nu este una de care să nu se fi auzit, deja, mai în toată ţara. Parcă prea s-a împământenit impresia că mai toate licitaţiile erau câştigate doar de cine trebuie. Parcă e prea vizibil şi prea zgârie urechea numele unei singure firme (gălăţene).
Acesta ar putea fi sfârşitul unei ere în Brăila, al unui regim, a mini-epocii Stancu. Zece ani de şefie la CJ - un deceniu peste care GBS chiar şi-a pus amprenta, dar nu neapărat în sensul pozitiv - înseamnă deja foarte mult pentru un judeţ care se remarcă prea puţin în economia naţională. Poate că va apuca să-şi încheie şi acest mandat, cel de-al treilea, poate că va candida din nou - şi chiar să fie votat, poate că va rămâne în fruntea judeţului şi a PSD pentru încă vreo 3 mandate.
Ce m-a surprins, însă, cu adevărat, este lipsa unei reacţii imediate a şefului CJ. Nu a făcut scandal şi nu s-a luat la harţă cu anchetatorii, aşa cum a făcut colegul său de Constanţa, Nicuşor Constantinescu, nu s-a înjurat cu nimeni când a fost scos din casă de mascaţi, aşa cum face deseori pe la conferinţe cu jurnaliştii, nu a făcut declaraţii belicoase la adresa anchetatorilor, a DNA-ului, a lui Băsescu... Gheorghe Bunea Stancu arăta, ieri dimineaţă, ca un personaj negativ din filme, care aştepta să fie - în sfârşit - prins, de nişte detectivi mai deştepţi decât el. Rămâne de văzut dacă „detectivii" din cazul de faţă chiar sunt cei mult-aşteptaţi.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii