Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăila devine polul baschetului românesc

• Cuza Sport a câştigat dreptul de a organiza turneul final al Ligii I la baschet masculin • la competiţia care va avea loc în perioada 27-29 mai, în Polivalentă, clubul brăilean are prima şansă la accederea în Liga Naţională

 

După 11 ani de existenţă, Cuza Sport şi-a îndeplinit cu brio tot ce şi-a propus în acest sezon şi este, pentru a doua oară consecutiv, calificată la turneul final, ultimul obiectiv al acestui campionat fiind accederea în Liga Naţională. Ceea ce ar putea constitui opremieră în sportul de echipă brăilean.

După cel mai bun parcurs al său în campionatul Ligii I la baschet masculin, locul întâi în grupă şi tot aceeaşi poziţie deţinută la încheierea turneului semifinal, Cuza Sport Brăila, formaţie pregătită de Cătălin Ştefănescu şi Mircea Totolici, va juca cu promovarea “pe masă”, în Liga Naţională, în Sala Polivalentă, în faţa propriilor suporteri.

Clubul brăilean a participat la licitaţia care a avut loc la sediul Fedefaţiei Române de Baschet şi a reuşit să-i determine pe oficialii de la Bucureşti să acorde oraşului Brăila onoarea de a organiza ultimul act al campionatului Ligii I.

Astfel că, în perioada 27-29 mai, Cuza Sport se va “duela” în Polivalentă cu alte trei formaţii, CSU Ştiinţa Bucureşti, C.N. Aurel Vlaicu Bucureşti şi ABC Athletic Constanţa pentru cele două locuri care asigură accederea pe prima scenă a baschetului românesc.

Programul partideor pentru cele trei etape ale acestui turneu sunt deja cunoscute, nu însă şi orele de disputare. Televiziunea care va transmite aceste meciuri va stabili şi orele de disputare.

“Munca noastră de 11 ani se poate încununa cu o promovare în Liga Naţională. A fost cel mai bun an din istoria clubului, am câştigat grupa, am terminat pe primul loc turneul semifinal, iar acest lucru ne conferă prima şansă la accederea în primul eşalon al ţării. Va fi cu siguranţă un turneu foarte echilibrat pentru că echipele sunt cam de acelaşi nivel valoric şi va fi spectacol. Intrarea va fi liberă aşa că îi aşteptăm pe iubitorii de sport în număr cât mai mare la toate partidele noastre. Deocamdată se cunoaşte ţintarul meciurilor din cele trei etape, orele de disputare le vom anunţa ulterior pentru că aştepăm să aflăm dacă acest turneu va fi televizat, situaţie în care televiziunea va decide la ce ore vor avea loc meciurile”, ne-a declarat Mircea Totolici, managerul clubului Cuza Sport.

 

 

Programul turneului final:

Etapa I - duminică, 27 mai:

CSU Ştiinţa Bucureşti – CN Aurel Vlaicu Bucureşti

Cuza Sport Brăila – Athletic Constanţa

Etapa a II-a – luni 28 mai:

ABC Athletic Constanţa – CSU Ştiinţa Bucureşti

Cuza Sport Brăila – CN Aurel Vlaicu Bucureşti

Etapa a III-a – marţi 29 mai:

CN Aurel Vlaicu Bucureşti – ABC Athletic Constanţa

Cuza Sport Brăila – CSU Ştiinţa Bucureşti
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii