Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăila cere deblocarea a 209 posturi în Sănătate

Deficitul acut de personal din unităţile sanitare brăilene are toate şansele să devină o problemă de domeniul trecutului. Ministerul Sănătăţii (MS) a început deblocarea posturilor în unităţile sanitare subordonate, aprobând până în prezent peste 1.000 de cereri la nivel naţional, dintre care 7 fiind pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă Brăila. Însă, tot pentru judeţul nostru mai sunt în aşteptarea deblocării încă 209 solicitări. Concret, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, unităţile sanitare din judeţ care au solicitat deblocarea/ ocuparea posturilor vacante încadrate în bugetul anului 2014 sunt Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, Spitalul de Psihiatrie "Sf. Pantelimon" şi Spitalul de Pneumoftiziologie. Astfel, SJU Brăila a cerut 130 de posturi din care 34 sunt pentru medici, 2 pentru personal sanitar superior, 24 pentru asistenţi medicali, 41 personal sanitar auxiliar, 7 pentru personal TESA (Tehnic, Economic şi Socio-Administrativ) şi 22 muncitori. Spitalul de Psihiatrie "Sf. Pantelimon" Brăila a cerut 53 de posturi, din care 8 sunt pentru medici, un post pentru personal sanitar superior, 10 asistenţi medicali, 20 pentru personal sanitar auxiliar, 4 TESA şi 10 muncitori. Spitalul de Pneumoftiziologie Brăila a solicitat 26 posturi, din care doar un post pentru medici , 8 pentru asistenţi medicali, 3 pentru personal sanitar mediu cu excepţia asistenţilor medicali, 5 pentru personal sanitar auxiliar, 3 TESA şi 6 muncitori.

Dr. Uscatu: "Este o gură de aer"

Cât despre SAJ Brăila, care face de regulă solicitare directă la MS, nu prin DSP, conducerea a anunţat că le-au fost aprobate un număr de 7 posturi, din care 4 pentru asistenţi medicali şi 3 pentru ambulanţieri. Deocamdată au fost scoase la concurs posturile pentru asistenţi, urmând ca după ocuparea acestora să fie deschisă şi procedura de angajare pentru ambulanţieri.
"Noi am solicitat posturi încă de anul trecut, noiembrie sau decembrie, şi abia acum le-au deblocat. Dacă nu mă înşel, chiar luna trecută ne-au aprobat cererile. Sunt posturi pe care noi le-am avut, dar care au fost blocate, fie în urma ieşirii la pensie a angajaţilor, fie în urma celor care au plecat pur şi simplu. Am scos deocamdată la concurs, 4 posturi de asistenţi medicali, dar mai avem încă 3 posturi de ambulanţieri aprobate pe care le vom scoate la concurs ulterior. A durat ceva. Este puţin, dar şi aşa putem spune că este o gură de aer. E bine şi aşa decât deloc", a declarat pentru "Obiectiv", dr. Viorica Uscatu, manager SAJ Brăila.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii