Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăila, capitala muzicii uşoare

* Marele Premiu îl reprezintă un autoturism Opel Zafira, premiul I - 2.500 de euro, premiu II - 2.000 de euro, premiul III - 1.500 de euro

 

Brăila a devenit "capitala muzicii uşoare", pe parcursul celor trei zile ale Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară "George Grigoriu", după cum au remarcat prezentatorii, în deschiderea ediţiei din acest an. Octavian Ursulescu a considerat că organizarea impecabilă de la Brăila ar trebui luată ca exemplu de festivaluri cu o tradiţie mai veche. Startul oficial al concursului a fost dat de şeful CJ, care a ţinut să amintească faptul că "marele premiu a fost mereu acordat din bani privaţi, nu din bani publici". "Cred că ospitalitatea brăilenilor i-a facut pe mulţi să se întoarcă aici. Noi vom face tot ce putem pentru ca această tradiţie să continue", a spus Gheorghe Bunea Stancu.

17grigor2La cea de-a VI-a ediţie a concursului s-au întrecut 23 de tineri din şase ţări, fiecare încercând să convingă juriul, dar şi publicul şi telespectatorii, care au putut să-şi voteze favoriţii prin sms, că merită unul dintre premiile festivalului: Marele Premiu- un autoturism Opel Zafira, premiul I - 2.500 de euro, premiu II - 2.000 de euro, premiul III - 1.500 de euro, trei menţiuni de câte 500 de euro fiecare, premiul Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România, în valoare de 400 de euro. Toţi concurenţii au beneficiat de acompanientul grupului instrumental condus de Ionel Tudor, de obiectivitatea juriului, alcătuit din personalităţi autentice ale muzicii uşoare: Anton Şuteu - preşedinte, Titus Andrei, Horia Moculescu, Andreea Andrei, Cornel Cristei, Eliane Dambre - Elveţia, Rumiana Nacheva - Bulgaria, dar şi de prezenţa unui public care a făcut seară de seară sala plină, dornic de spectacole de calitate, unde totul a fost "live", evenimentul fiind transmis în direct de TVR2. Emoţiile din culise s-au mai risipit odată cu intrarea participanţilor pe scenă, dintre care 11 au evoluat vineri şi ceilalţi sâmbătă. În prima seară au cântat Mihai Razvan Răducă din Bacău, 22 ani, Mariana Rebeca Drăguţ, brăileanca de la Poliţia de Frontieră Galaţi; Alexandru Tărâţeanu, 17 ani, din Ucraina, Alin Ignat din Alba Iulia, laureatul premiului de popularitate şi al unei menţiuni la ediţia de anul trecut a concursului, Cristina Florentina Vasiu, 18 ani, din Hunedoara, Plamen Borisov, 18 ani, din Bulgaria, Bianca Purcărea, 17 ani, din Buzău, care o va însoţi pe Paula Seling la Eurovision, Gurun Cristian Sanda, 17 ani, din Craiova, Olga Gorcinschi, 23 de ani, din Republica Moldova, Cristina Teodora Manuc, 18 ani, din Brăila şi Iuliana Iga, 18 ani, din Bacău. Seara s-a terminat cu recitalurile susţinute de Pavel Alexandru Parfeni, câştigătorul trofeului 2009 şi Eva Kiss. În cea de a doua seară, pe scena Casei Tineretului au evoluat: Ioan Man, 24 de ani, din Cluj-Napoca, Ovidiu Lazăr, 16 ani, din Oradea, Rodica Elena Tudor, 20 de ani, din Prahova, Liza Sobkovsky din Franţa, Giorgiana Rusu, 19 ani, din Constanţa, Andrei Ciobanu, 19 ani, din Bacău, Cristina Croitoru, 22 de ani, din Republica Moldova, Maria Lorena Muntenaş, 17 ani, din Focşani, Andreea Mihaela Pintilie, 17 ani, din Brăila, Laura Sensi, 17 ani, din Elveţia, Alexandru Daniel Anghel, 26 de ani, din Bucureşti şi Eugenia Carabut, din Republica Moldova. În cea de a doua seară publicul brăilean a urmărit recitalurile susţinute de Melanie Rene, câştigătoarea Premiului I "George Grigoriu" 2009 şi Ovidiu Komornik. Duminică, în ultima seară a Festivalului "George Grigoriu", a avut loc recitalul Loredanei Groza, urmat de decernarea premiilor şi Gala Laureaţilor, în încheiere fiind pregătit un spectacol de artificii. Vom reveni.
Categorie articol: 

Comentarii