Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăila, capitala muzicii lirice

• vineri, sâmbătă şi duminică, la Teatrul “Maria Filotti” şi pe scena de pe Esplanada Dunării va avea loc un adevărat maraton liric

 

Cursurile de Măiestrie Artistică oferite de soprana Mariana Nicolesco, în contextul Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée, manifestări aşezate sub Înaltul Patronaj UNESCO, începute la Brăila pe 29 iulie, continuă. Conferinţa susţinută vineri, 2 august, de Stephan Poen, Medic Foniatru, Doctor în Muzicologie, o va situa în epoca sa pe Hariclea Darclée, artista adorată de public şi venerată de compozitori, prima soprană a lumii timp de peste două decenii. Conferinţa va fi punctată de proiecţii video cu arii în care a triumfat Mariana Nicolesco, arii din opere interpretate cândva şi de Darclée: I Pagliacci de Leoncavallo, Mefistofele de Boito, Carmen de Bizet, Aida de Verdi, Tosca de Puccini. Serata se va încheia cu un Recital al tinerilor artişti cuprinzând pagini din vastul repertoriu al Haricleei Darclée.

După cum v-am informat, manifestările din această vară au o dublă semnificaţie cu totul deosebită. Ele sunt prilejul de a evoca marea personalitate a legendarei Hariclea Darclée la 80 de ani de la trecerea sa la cele veşnice, iar cealaltă semnificaţie majoră constituie un moment privilegiat de pregătire a ediţiei 2020 a Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto Hariclea Darclée, celebrând 25 de ani de splendide împliniri neîntrerupte.

Tinerele talente vor fi aplaudate şi în alte două seri excepţionale, şi anume sâmbătă, 3 august, la Concertul Extraordinar de pe Esplanada Dunării al laureaţilor Concursului Darclée, acompaniaţi de Corul Filarmonicii George Enescu pregătit de Iosif Ion Prunner şi de Orchestra Festivalului Darclée, sub bagheta Maestrului Marco Balderi, concert ce reuneşte dintotdeauna peste zece mii de spectatori iubitori ai muzicii, ai vocii, ai cântului. De asemenea, duminică,  4 august, tinerii interpreţi ne vor încânta la Gala Master Class, adevărat maraton liric de mai multe ore, ce are loc la Teatrul “Maria Filotti”, pe scena unde însăşi  Hariclea Darclée debuta la 1881.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii