Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăila, blocată de asfaltări haotice

* mai mulţi şoferi brăileni se plâng, în ultimele zile, de modul în care se desfăşoară lucrările de reparaţii stradale din oraş, începute concomitent pe mai multe străzi şi în mai multe cartiere * şoferii nemulţumiţi au sesizat că deşi li se permitea accesul pe anumite străzi din Centrul Istoric, erau întorşi din drum, pentru că nu aveau voie nici să staţioneze, nici să-şi continuie drumul mai departe * apăreau, astfel, situaţii imposibile, cu blocaje în trafic, în nori de praf şi o grămadă de nervi

 

 

Asfaltare haotică în oraşul Brăila! Vineri, la primele orele ale dimineţii, până spre ora prânzului, se răscolea asfaltul pe mai multe străzi lăturalnice din centrul istoric al oraşului. În lipsa unor bariere care să blocheze accesul pe acele străzi, mai mulţi şoferi s-au trezit pur şi simplu blocaţi în mijlocul drumului, flancaţi de muncitori şi utilaje care decopertau şoseaua, şi de un lung şir de maşini în spate. Se întâmpla asta pentru că se lucra concomitent pe patru străzi, respectiv Campiniu, Ana Aslan, M. Sebastian şi Hepites, şi abia când izbutea cineva să găsescă un loc să parcheze, angajaţii de la drumuri îi întoarceau din drum, chiar dacă era sens unic. Întrebaţi de ce n-au închis strada, pentru a-i avertiza pe şoferi că se lucrează, unii muncitori au ridicat din umeri şi păreau total dezorientaţi, la fel şi şoferii, nevoiţi să facă tot felul de manevre pentru a ieşi din blocaj.

Subiectul a fost abordat recent şi de primarul municipiului Brăila, în cadrul celei mai recente conferinţe de presă, în care a vorbit despre numeroasele lucrări de reparaţii stradale din oraş. Edilul a menţionat că, într-adevăr, se lucrează în paralel în mai multe cartiere, atât la partea de carosabil cât şi la trotuare, făcând referire şi la lucrările din Centrul Istoric unde se frezează asfaltul, se ridică capacele de canalizare la cotă, după care se va turna covor asfaltic. Asta se va întâmpla şi în cartierul Hipodrom, unde edilul şef spune că se va reveni cu covor asfaltic integral, după ce se va face racordul cu strada Pietăţii. În plus, acesta a mai spus că aproximativ 90% din cartierul Obor este finalizat, referindu-se la cele două cartiere, în speţă Hipodrom şi Obor, că "nu au mai văzut asfalt nou de 35 de ani".

După cum se ştie, lucrările sunt executate de firma Tancrad, cea care a semnat un contract cu primăria Brăila, în toamna anului trecut, în valoare de aproximativ 50 de milioane de lei. Obligaţiile constructorului prevăd reabilitarea şi întreţinerea străzilor din municipiu pe durata a trei ani, timp în care în municipiul Brăila ar trebui să vedem noi covoare asfaltice pe lungimea totală de aproximativ 75 de kilometri.

 

 

 

 

 

 
Categorie articol: 

Comentarii