Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăila încă stă bine la capitolul vaccinuri antigripale

* Ministerul Sănătăţii a distribuit la Brăila şi a treia tranşă de vaccin antigripal destinată pentru imunizarea populaţiei *altă tranşă va ajunge în stocul DSP Brăila până la finele acestei luni

 

 

Brăila este departe de criza de vaccinuri antigripale de la nivel naţional. Judeţul nostru are asigurat peste 70% din necesarul de doze de vaccin antigripal, astfel că, deocamdată, aici nu se poate vorbi despre criză a serului destinat imunizării gripei, care se află în schema naţională de vaccinare suportată de stat. Cel puţin asta spun reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, care ne asigură că în depozitul DSP încă mai sunt doze neridicate. Astfel, potrivit informaţiilor transmise de către DSP Brăila, din necesarul transmis la Ministerul Sănătăţii, de 47.000 de doze, în Brăila au ajuns 23.350 de vaccinuri antigripale, în 3 tranşe. Este vorba despre o primă tranşă de 1.110 de doze care au fost repartizate la finele lunii septembrie pentru imunizarea personalului medico-sanitar din spitalele brăilene şi alte două tranşe a câte 11.120 de doze. “Mai avem o repartiţie de 10.010 doze care sunt neridicate, dar până la sfârşitul lunii, cel mai probabil, o să le ridicăm. Acum există în depozitul DSP Brăila încă 1.400 de doze neridicate. Deci la Brăila nu putem vorbi despre o criză de vaccinuri, pentru că se acoperă, la ora actuală, cam 70,98% din necesar, iar până la finele lunii procentul se va duce la 71%”, a transmis reprezentantul Compartimentului de Relaţii Publice din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică(DSP) Brăila, Nicuşor Grosu.

Deşi cei mai mulţi dintre medici apreciază că vaccinul antigripal achiziţionat în acest an de Ministerul Sănătăţii este cea mai bună variantă de tetravalent, în sensul că surprinde două tulpini de virus gripal A, două tulpini de virus gripal B, adică avem şanse să ne imunizăm împotriva oricărui tip de virus gripal, nu este însă recomandabil copiilor sub vârsta de 3 ani, după cum se arată în prospectul serului antigripal. În cazul lor, Ministerul a transmis că va asigura o variantă complementară.

Amintim că, anul trecut numărul brăilenilor care s-au vaccinat antigripal a crescut semnificativ, ajungând la 30.000, faţă de 20.000 cât era media anuală obişnuită. Asta pentru că, în sezonul trecut, ţara noastră s-a confruntat cu o epidemie de gripă, la nivel naţional virusul provocând peste 100 de decese.

 
Categorie articol: 

Comentarii