Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăila în mare sărbătoare, de ziua Patronului Spiritual

Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, Ocrotitorul Brăilei, aduce cu ea o serie de manifestări culturale, religioase şi acţiuni filantropice organizate de primărie, în perioada 5 - 6 decembrie a.c.
Astfel, vineri, 5 decembrie, la ora 10.00, în Corpul D al Liceului de Artă "H. Darclee" este programată aniversarea a 50 de ani de căsnicie a tot atâtea cupluri brăilene. Acestea vor fi răsplătite de autorităţi cu premii în bani în valoare de 500 de lei, flori, diplome şi un spectacol de muzică populară susţinut de artiştii Casei de Cultură a Municipiului Brăila.

Zi sfântă pentru credincioşi

Credincioşii sunt chemaţi la ora 16.00 să participe la procesiunea care va pleca de la biserica "Sf. Arhangheli" şi va ajunge la biserica "Sf. Nicolae". Sfintele Moaşte vor fi aduse de un sobor de preoţi brăileni şi gălăţeni cu veşminte de aceeaşi culoare sunt aşteptate în faţa bisericii parohiale din Brăila. Relicvele sfinte vor fi depuse apoi la biserica "Sfântul Nicolae", de pe Ana Aslan (vechea catedrală a Brăilei, unde vor sta până sâmbătă, 6 decembrie. Manifestările religioase vor continua cu o slujbă arhierească dedicată Sfântului Nicolae - Biserica "Sf. Nicolae" care este programată să înceapă la ora 9.00. În aceeaşi zi, la ora 12.00, Protopopiatul Brăila organizează, cu prilejul sărbătorii Sfântului Nicolae, un amplu program filantropic intitulat "În căutarea celor trişti şi singuri" prin care se vor împărţi 250 de pachete cu dulciuri şi alimente persoanele nevoiaşe. Concret, acţiunile vor viza unităţile spitaliceşti, căminele pentru bătrâni şi centrele pentru persoane cu handicap.
Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, Ocrotitorul Brăilei, aduce cu ea, ca în fiecare an, şi binecuvântările arhiereşti ale ÎPS Arhiepiscop Casian care va oficia Sf. Liturghie Arhierească.

6.000 de sărmăluţe îşi aşteaptă enoriaşii

Din programul manifestărilor dedicate Patronului Spiritual al Brăilei, nu vor lipsi nici tradiţionalele sărmăluţe de post care vor fi împărţite brăilenilor de Primăria Municipiului Brăila. Anul acesta, credincioşilor li se vor asigura 6.000 de porţii de sărmăluţe şi ceai cald.

Dulciuri de la Moş Nicolae pentru copii

Pentru copii, ziua de Sf. Nicolae vine cu două spectacole susţinute la Teatrul de Păpuşi "Cărăbuş" care va pune în scenă "Făt frumos cel mofturos şi un zmeu întors pe dos". Astfel, la ora 10.00 sunt aşteptaţi prichindeii grădiniţelor 1,11, 27, 37, 39, iar de la
ora 12.30 sunt aşteptaţi preşcolarii de la grădiniţele 48, 36, 6, 13, 22 şi 5. La ambele spectacole sunt aşteptaţi în total cam 350 de copii, aceştia urmând să primească dulciuri de la Moş Nicolae.

 
Categorie articol: 

Comentarii