Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăila, în lumea bună a eleganţei feminine

• inspirate din natură, artă, arhitectură şi muzică, creaţiile Florentinei Giol ascund câte o poveste în spatele lor • “Fiecare piesă vestimentară se naşte de la o idee. Aşternută pe hârtie, ea prinde contur. De aici porneşte povestea ei”, ne-a mărturisit cunoscutul designer • membru al Uniunii Artiştilor Plastici, Florentina Giol a continuat să creeze şi în plină pandemie, iar în ultimele zile ale lunii iunie a realizat o şedinţă foto inedită, cu ţinute destinate doamnelor şi domnişoarelor, ţinute care nu sunt doar pentru manechine cu dimensiuni perfecte 

 

Artist consacrat şi designer apreciat în toate capitalele modei din Europa, Florentina Giol continuă să creeze ţinute râvnite de toate reprezentantele sexului frumos. Asta în condiţiile în care lumea modei a fost afectată iremediabil de pandemia de Coronavirus. Înzestrat cu un talent şi cu o sensibilitate aparte, designerul brăilean a continuat să creeze chiar şi în plină pandemie, a realizat măşti fashion şi a pus la punct o inedită şedinţă foto cu ţinute pentru doamne. Acum, pregăteşte ţinutele pentru noua colecţie toamnă-iarnă.

“Din luna aprilie, timp de o lună şi jumătate, am redus activitatea la atelier din pricina pandemiei. În această perioadă, am continuat să promovăm online ţinutele deja existente. Am reluat activitatea la atelier odată cu ridicarea stării de urgenţă. În această perioadă, a luat naştere site-ul www.florentinagiol.ro, unde pot fi admirate inclusiv ţinutele ultimei colecţii marca «Florentina Giol», «Blue Bird». În prezent, pregătim ţinutele pentru noua colecţie toamnă-iarnă, care, deocamdată, nu poartă un nume. Noua colecţie va fi promovată în mediul online, desigur, dar sperăm ca ţinutele să fie admirate şi pe podium. Traversăm, încă, o perioadă de incertitudine”, ne-a mărturisit creatoarea de modă.

În ultimele zile ale lunii iunie a.c., Florentina Giol a pus la punct o şedinţă foto inedită. “Modele au fost doamne dragi mie, care au participat la o şedinţă foto organizată de artistul Galia Dan. Trebuie să vă spun că ţinutele «Florentina Giol» nu sunt realizate doar pentru manechine cu dimensiuni perfecte, ci sunt create pentru doamne de diferite vârste şi profesii”, a precizat artistul brăilean.

În opinia Florentinei Giol, haina chiar “îl face pe om”.   

“Haina pe care o alegem exprimă personalitatea noastră. Stările noastre sufleteşti pot influenţa ceea ce purtăm într-o anumită zi. Culorile, croiul ţinutei, dar şi accesoriile folosite sunt importante în definitivarea ţinutei. Trebuie să ai, întotdeauna, un produs accent, acela care este punctul de interes al ţinutei. Acest produs - fie pantalonii, fusta, cămaşa ori sacoul -  trebuie să transmită emoţii prin culoare, croi, originalitate”, ne-a spus cunoscutul designer.

 

“Fiecare colecţie are o poveste în spatele ei”

 

O colecţie vestimentară de succes, spune creatoarea de modă, este aceea care se vinde, care îmbină utilul cu originalitate şi comfortul. Şi care ascunde o poveste în spatele ei.

“Fiecare colecţie are o poveste în spatelei ei. De-a lungul timpului, m-am inspirat din artă, arhitectură, natură, chiar şi din muzică. Pornind, de fiecare dată, de la tendinţele noului sezon, combinate cu stările mele sufleteşti, am transformat o floare în structuri geometrice, un dans al păsării flamingo în ţinute vibrante, un detaliu din arhitectura gaudiană într-o întreagă colecţie. Fiecare piesă vestimentară se naşte de la o idee. Aşternută pe hârtie, ea prinde contur. De aici porneşte povestea ei. Tiparul, materialul, accesoriile, croiul, culoarea, modul de confecţionare dar şi finisajele şi, cel mai important, ceea ce transmite ea la final - toate acestea determină succesul unei creaţii vestimentare”, ne-a spus Florentina.

Asimetriile se regăsesc în fiecare colecţie marca “Florentina Giol”. Prin acestea, se pune sub semnul întrebării incertitudinea, deoarece “atunci când totul este simetric, îţi este greu să alegi direcţia”. În momentul în care ieşi din tipar, când povestea nu este una liniară, când raţiunea e mai importantă decât intuiţia (sau invers), atunci, cu siguranţă, te poţi exprima cu ajutorul asimetriilor. Nimic liniar, nimic plat...

La sfârşitul lunii februarie a.c., Holul Monumental al Teatrului “Maria Filotti” din Brăila a găzduit lansarea colecţiei “Blue Bird”, concepută de Florentina Giol, absolvent al Facultăţii de Arte Decorative şi Design din cadrul Universităţii de Arte Bucureşti (specializarea Arte Textile-Modă, 2000) şi membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România-Filiala Brăila. Gazda evenimentului monden - care a adunat laolaltă artişti, oameni de cultură, oficialităţi publice locale, elevi şi studenţi la Arte, dar şi zeci de iubitori de frumos - a fost Lucian Sabados, managerul Teatrului “Maria Filotti”.

Florentina Giol a absolvit Liceul de Arte “Hariclea Darclee” din Brăila şi i-a avut îndrumători pe cunoscuţii maeştri Hugo Mărăcineanu şi Gheorghe Mosorescu, artişti consacraţi. Fascinată de tema Egiptului antic, Florentina a susţinut examenul de licenţă în somptuoasa Casă a Scriitorilor din Bucureşti, lansând Colecţia “Egypt”. Brandul “Florentina Giol” a luat naştere în anul 2007, odată cu lansarea primei colecţii “Florentina Giol” la “Pret-a Porter”, Paris. Din acel moment, designer-ul brăilean lansează, an de an, colecţii de creaţii vestimentare şi apare în publicaţii precum “ELLE România”, “Glamour”, “Unica”, “Elegant” (Italia) şi “Intelegance Magazine” (Milano).
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii