Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăila îşi va trata singură bolnavii de gripă nouă

* pacienţii confirmaţi cu virusul AH1N1 vor primi tratament la Brăila * numai cazurile severe vor fi trimise la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş"

Deşi funcţionează fără autorizaţie sanitară, Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Brăila a primit de la Ministerul Sănătăţii 500 de cutii a câte 10 doze de tamiflu, stocul de medicamente antivirale putând fi folosit pentru tratarea a 480 de persoane, ne-a precizat dr. Andreia Gavrilescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică. "Medicamentele vor fi folosite pentru tratarea la Brăila a bolnavilor care vor fi confirmaţi cu gripa nouă. Numai cazurile severe vor fi trimise la Matei Balş în Bucureşti, celelalte urmând să fie internate la Secţia de Boli Infecţioase Brăila. În caz de nevoie, se va suplimenta stocul de antivirale", a declarat dr. Gavrilescu. Comitetul de coordonare pentru supravegherea îmbolnăvirilor prin AH1N1 a decis că antiviralele specifice tratării gripei vor fi administrate doar cazurilor grave de infectare cu virusul AH1N1, cazurile care nu ridică probleme urmând a fi tratate cu medicamentele uzuale, nu cu Tamiflu. Comitetul de coordonare pentru supravegherea îmbolnăvirilor prin AH1N1 a recomandat limitarea călătoriilor în afara şi în interiorul României, precum şi a deplasărilor şcolare şi extraşcolare. De asemenea, s-a decis ca Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" să recolteze probe doar de la persoanele care prezintă semne clare ale îmbolnăvirii cu AH1N1.

În şedinţa de luni, Comitetul a alcătuit o serie de recomandări pentru prevenirea răspândirii virusului gripal, dar a stabilit şi o mai bună supraveghere a triajelor din unităţile de învăţământ.

Atenţia pentru gripa nouă rămâne sporită în şcoli
* la Şcoala "Mihai Viteazul" s-a dezinfectat din nou o sală de clasă

Hotărârea luată de Inspectoratul Şcolar şi de Primărie, de a dezinfecta toate unităţile şcolare brăilene în week-end-ul trecut, a fost respectată de toţi directorii. Cu toate acestea, chiar luni au fost descoperite şase cazuri de gripă, obişnuită se pare din primele simptome, într-o clasă la Şcoala "Mihai Viteazul". Ca urmare, inspectorul general Viorel Botea a transmis să se refacă dezinfectarea clasei respective, pentru a se evita răspândirea viruşilor, indiferent că sunt de gripă obişnuită sau de gripă nouă.

Inspectoratul Şcolar a mai solicitat ca zilnic, prin comisia de monitorizare a gripei noi din şcoli, să se transmită situaţia prezenţei elevilor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii