Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Boxerii români care au fost la Londra, în autoizolare la domiciliu

• sportivii au venit vinerea trecută în ţară • din lotul României a făcut parte şi brăileanul Robert Jitaru

 

Pugiliştii români care au participat la turneul preolimpic de la Londra

s-au întors vinerea trecută în ţară. Cu toate că această competiţie fost întreruptă de către organizatori încă de lunea trecută, sportivii români au putut să plece spre ţară abia vineri.

“Noi aveam bilete de întorcere la avion pe data de 25 martie însă conducătorii delegaţiei au reuşit să le devanseze pentru 20 martie. În mod normal, când vom ajunge în ţară, vom intra în carntină”, spunea Robert Jitaru cu o zi înainte de a reveni în România.

Cele 12 persoane care au alcături delegaţia ţării noastre s-au autoizolat deja la domiciliu.

Dintre cei 9 boxeri care au făcut deplasarea în Anglia, doar Cosmin Gîrleanu, la categoria 52 kg, a reuşit să obţină calificarea pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Doi români, Andrei Arădoaie, categoria 81 kg, şi Claudia Nechita, categoria 57 de kg, urmau să lupte în meciurile care le puteau asigura biletele pentru Tokyo, în momentul în care s-a întrerupt competiţia de la Londra.

Vă reamintim că singurul sportiv din judeţul Brăila prezent în concursul preolimpic de la Londra a fost Robert Jitaru, la categoria 57 kg, pugilist legitimat în acest moment la Steaua Bucureşti, dublu campion european U22. Din nefericire, Jitaru a fost învins în primul său meci de un pugilist din Franţa şi a irosit astfel prima şansă de a se califica la Jocurile Olimpice.

Aspiranţii la Jocurile Olimpice mai au posibilitatea de a obţine biletele pentru această competiţie în luna mai, la turneul preolimpic de la Paris.
Categorie articol: 

Comentarii