Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Botea: “Voi ar trebui să îmi faceți statuie!”

Și nu una amărâtă din ciment! Nu zic nici să fie din bronz acuma, sau, știu eu, din aur... Nu e cazul să ne lăfăim. Doar să fie chipul meu sculptat pe fațada clădirii Inspectoratului Școlar Județean Brăila, să rămână mărturie pentru generațiile care vin pentru că eu, Viorel Botea, am contribuit esențial și fundamental la dezvolatare învățământului brăilean!”

Cred că la asta s-a gândit profesorul Viorel Botea săptămâna trecută, atunci când, într-o conferință de presă în care a vorbit despre înlăturarea sa de la Inspectorat, s-a plâns că Ministerul Educației nu i-a mulțumit, nu l-a lăudat, nu l-a ridicat în slăvi pentru activitatea desfășurată ca inspector școlar general.

“Așteptam un singur lucru din partea angajatorului, Ministerul Educației. «Domnule Botea, vă mulțumim pentru activitatea desfășurată, dar nu mai sunteți în vederile noastre ca inspector general și ca atare vă mulțumim mult și sunteți în baza noastră de date și când vom avea nevoie vă vom anunța»”, a declarat Botea.

Pentru că, nu-i așa, domnul fost inspector școlar general trebuia să primească mulțumiri din partea Ministerului Educației pentru că, pe bani publici, și-a făcut meseria. Bună, rea, fiecare interpretează cum știe. Dar cum să declari așa ceva? Cum să scoți acest porumbel pe gură? Unde e logica? Păi, hai să mulțumească Ministerul Educației tuturor angajaților care își fac meseria pentru care sunt plătiți. Hai să mulțumească și Guvernul, Parlamentul, tuturor bugetarilor care vin la lucru și sunt plătiți pentru munca efectuată. Ca să nu mai spunem că se freacă o mentă prin instituțiile publice... mamă, mamă. Dar asta e altă discuție.

Revenind, domnule Botea, vă credem că sunteți supărat pentru că v-au dat afară de la ISJ Brăila noaptea, ca hoții, și că nici măcar nu au clipit când l-au pus în locul dumneavoastră pe Canciu. Înțelegem că vă simțiți trădat, dar există viață și după șefia la Inspectorat. Dacă totuși suferiți atât de mult și vă e atât de drag locul acela - între noi fie vorba, cu ce-o fi uns scaunu' ăla, cu miere, de-i atâta bătaie pe el în ultimii ani - să știți că ați făcut bine că ați zis că rămâneți în baza lor de date și vă anunță ei când au nevoie. Sună ei când se schimbă Guvernul, stați liniștit. Asta, desigur, dacă mai are așa mare nevoie pesedeu' de dvs! Între timp, sigur o să rămâneți la șefia PMP. Că doar sunteți fruntea, ca Băsescu, așa v-ați lăudat în ultima conferință de presă. Apropo, chiar v-au murit toți lăudătorii, că parcă prea le faceți dvs pe toate? (Gigi Duru)
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii