Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bomba sociala cu ceas la "Celhart Donaris":

Negocierile sindicatului de la "Celhart Donaris" cu administratia pe tema cuantumului platilor compensatorii destinate salariatilor ce vor fi disponibilizati au ajuns in impas. Asa cum a explicat reprezentantul sindicatului, administratia si-a mentinut o oferta minima pe care salariatii nu sunt dispusi sa o accepte. "In cursul acestei saptamani am avut o serie de intalniri cu administratia, dar de fiecare data si-a mentinut pozitia si oferta privind platile compensatorii. Concret, nu vor sa acorde compensatii decat in cuantumul unui salariu de incadrare, in timp ce sindicatul a cerut sa se acorde macar la nivelul de plati de la concedierea colectiva de la finele anului 2007. Nu vor. In acest context, am luat legatura cu reprezentantii la nivel central ai confederatiei Cartel Alfa si impreuna vom stabili ce este de facut", ne-a explicat Aurel Dumitras, liderul sindical de la "Celhart Donaris".
La disponibilizarea din decembrie 2007, finalizata in ianuarie 2008, salariatii concediati au primit plati compensatorii in functie de vechimea in unitate: 6.000 lei pentru o vechime de peste 25 de ani, pentru vechime cuprinsa intre 20 si 25 ani - 5.000 lei, 15 si 20 ani - 4.000 lei, 10 si 15 ani - 3.500 lei, 5 si 10 ani - 3.000 lei, intre 1 si 5 ani - 2.200 lei iar pentru cei cu vechime mai mica de un an compensatia a fost echivalentul unui salariu de baza calculat in suma neta.
Reamintim ca in data de 9 ianuarie, conducerea SC "Celhart Donaris" a notificat Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) si Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Braila cu privire la intentia de concediere colectiva a 104 persoane dintre cei 122 salariati pe care ii mai are in prezent.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii