Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bomba ecologica in Lacu Dulce

Mii de pesti au murit si au iesit la suprafata baltii de linga cartierul Lacu Dulce. Localnicii spun ca fenomenul se manifesta de doua zile si ca, din noaptea de duminica spre luni, aerul a devenit insuportabil din cauza mirosului pestilential degajat de cadavrele de peste. "Nici nu poti sa deschizi geamul, sa intre aer, ca iti vine sa vomiti de la duhoare. Sa vina Primaria, sa faca ceva, ca nu mai putem sa traim in conditiile astea", ne-a declarat, ieri dupa-amiaza, Nicolae Ferent, unul dintre cei care locuiesc in imediata apropiere a baltii. Dar, daca unii spun ca nu pot respira din cauza mirosului, altii au profitat de ocazie sa-si potoleasca pofta de peste. "A venit lumea si a adunat sacose intregi de peste. Au luat tot ce era mai mare, au mai ramas astia mai mici. Unii au luat sa manince, altii ca sa vinda", ne-au zis alti locatari ai cartierului.
Imediat cum presa i-a adus la cunostinta situatia din Lacu Dulce, viceprimarul Doinita Ciocan s-a deplasat la fata locului, impreuna cu reprezentanti ai autoritatii de mediu si Directiei Sanitar Veterinare. Dupa ce s-a convins ca are de-a face cu o adevarata bomba ecologica, viceprimarul a dat dispozitie Politiei Comunitare sa pazeasca balta, astfel incit sa nu mai poata nimeni sa adune pesti morti. "Directia de Administrare si Gospodarire Locala, prin operatorul zonal de salubritate, respectiv firma RER, va aduna cadavrele de pesti, care vor fi preluate de firma “Protan” si incinerate", a dat asigurari Doinita Ciocan.
Cit priveste cauza mortii pestilor, parerile specialistilor erau impartite. Nicolae Curca, medicul zonal de circumscriptie din Braila, considera ca lucrurile sint clare: "Decesul a survenit din cauza scaderii nivelului apei, care a provocat si lipsa de oxigen. Nici nu mai este nevoie sa facem analize...". Comisaul sef al Garzii de Mediu Braila, Dan Grigorescu, voia, insa, sa vada exact ce s-a intimplat. "Se va face analiza apei, sa vedem daca fenomenul are cauze naturale sau a fost provocat intentionat", ne-a declarat acesta.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii